Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zdravotní a sociální politika (KPZ / K1ZSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPZ / K1ZSP - Zdravotní a sociální politika, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zdravotní péče, sociální politika a prevence.Zdraví a jeho determinanty.Metody výchovy ke zdraví a jejich použití.Zdravý způsob života.Zásady pro udržení zdraví a jejich aplikace v každodenním životě.Program Světové zdravotnické organizace.Národní program podpory zdraví - NPPZ.Regionální cíle "Zdraví pro všechny s výhledem do 21. století".Prostředí ekologie.Poškozování zdraví v období adolescence.Zdravotní péče, sociální politika a prevence, zdraví a jeho determinanty.Metody výchovy ke zdraví a jejich použití.Zdravý způsob života.Zásady pro udržení zdraví a jejich aplikace v každodenním životě.Národní program podpory zdraví a regionální cíle.Prostředí ekologie.Poškozování zdraví v období adolescence (drogy, alkohol, kouření).

Získané způsobilosti

Student používá různé výchovné metody v péči o zdraví a prevenci vzniku onemocnění u jedinců, skupiny a celé společnosti. Zná manažerské a podnikatelské činnosti ve zdravotnictví a aplikuje získané vědomosti a dovednosti v praxi.

Literatura

KOMÁREK, L. a kol. Ochrana a podpora zdraví. Praha : Nadace CINDI, 3. lékařská fakulta UK, 2011. FAIT, T. a kol. Preventivní medicína. Praha : Maxdorf Jessenius, 2008. KREBS, V. Sociální politika. Praha : Wolters Kluwer, 2010. HOLČÍK, J. Systém péče o zdraví a zdravotní gramotnost. Brno : Masarykova Univerzita, 2010. JANEČKOVÁ, H.; HNILICOVÁ, H. Úvod do veřejného zdravotnictví. Praha : Portál, 2009. VRUBLOVÁ, Y. Zdravý životní styl. Ostrava : Ostravská univerzita, 2005. DURDISOVÁ, J. Ekonomika zdraví. 1. vyd. Praha : Vysoká škola ekonomická v Praze, 2005. NEŠPOR, K. Návykové chování. Praha : Portál, 2007. WHO. Osnova programu Zdraví pro všechny v Evropském regionu Světové zdravotnické organizace. Evropská řada Zdraví pro všechny č. 6. Praha : WHO Regionální úřadovna pro Evropu Kodaň, 2000.

Požadavky

Splnění písemného testu nebo ústní zkoušky dle rozhodnutí garanta předmětu.Zpracování zadané písemné práce.

Garant

Mgr. Martina Kuckir

Vyučující

Mgr. Martina KuckirMgr. Martina Kuckir