Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe II. (KPZ / P10PP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPZ / P10PP - Odborná praxe II., Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Odborná praxe se uskutečňuje formou přímé i nepřímé péče o klientky v souladu s platnou legislativou pod vedením vedoucí/ho ročníku, odborného pedagogického pracovníka fakulty nebo odborníka z praxe v daném zdravotnickém zařízení.Výkony prováděné v průběhu odborné praxe a všechny odborné aktivity s odbornou praxí spojené, jsou zaznamenávány do "Záznamníku výkonů a jiných odborných aktivit v perioperační péči".Ošetřovatelská péče formou ošetřovatelského procesu o ženy v perioperační péči.Použití NANDA domén v diagnostické fázi ošetřovatelského procesu.Management bolesti.Péče o výživu klientky (nutriční screening).Edukace klientek ve všech fázích perioperační péče.Organizace a řízení na pracovištích perioperační péče.Péče o zdravotnické prostředky na pracovišti centrální sterilizace a pracovištích perioperační péče.Plnění povinností obíhající setry na operačním sále.Manipulace s instrumentáriem a instrumentování u všech základních výkonů a postupů na gynekologicko - porodnických operačních sálech.

Získané způsobilosti

Student využívá analýzy, evaluace a syntézy při řešení problémových situací během ošetřování klientek v perioperační péči, podílí se na zvyšování kvality ošetřovatelské péče, zvládá základní techniky fyzikálního vyšetření klientky, samostatně připravuje a realizuje edukaci klientek, je schopen plánovat ošetřovatelský proces u klientek v perioperačním období s ohledem na jejich kulturní odlišnosti. Student se podílí se na spolupráci uvnitř zdravotnického týmu, spolupracuje s rodinou klientky, respektuje a dodržuje platné zákony a normy. Student zvládá jednotlivé úkony všech fází sterilizace a péče o zdravotnické prostředky užívané v perioperační péči. Student zná a provádí práci obíhající porodní asistentky na operačním sále. Student se orientuje v základním instrumentáriu pro operační výkony a postupy prováděné v gynekologii a porodnictví a zvládá základní asistenci u těchto výkonů.

Literatura

Katalogy chirurgických nástrojů. NANDA International. Ošetřovatelské diagnózy definice a klasifikace: 2012-2014. Praha: Grada, 2013. "Záznamník výkonů a jiných odborných aktivit v perioperační péči".

Požadavky

Splnění povinné 100% účasti na odborné praxi.Splnění stanovených výkonů. Zpracování zadané písemné práce.Splnění praktické zkoušky.

Garant

PhDr. Magda Taliánová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Magda Taliánová, Ph.D.