Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe se supervizí (KPZ / P1PZS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPZ / P1PZS - Odborná praxe se supervizí, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Observační praxe (exkurze) probíhá v zařízeních, která jsou doporučena studujícím pro následnou souvislou odbornou praxi, např. v léčebně dlouhodobě nemocných, kojeneckém ústavu, v zařízeních sociálních služeb, rehabilitačních zařízeních dětských domovech apod. Je doplněna odbornými přednáškami. Observační praxe je naplánována na 8 hodin/den, tedy 40 hodin týdně.

Získané způsobilosti

Studující má v rámci observační praxe základní přehled a informace o zařízeních, které poskytují sociální a zdravotně sociální služby a orientuje se v jejich základním poslání a cílových skupinách. Umí identifikovat a zaznamenat relevantní informace o zařízení do Záznamu o odborné exkurzi.

Literatura

Záznamník činností, úkonů a jiných odborných aktivit zdravotně - sociálního pracovníka. Levická, J. Kazuistický seminár zo sociálnej práce. Trnava: Slovak Akademic Press, 2004. JANEBOVÁ, R. Posuzování životní situace v sociální práci: sborník z konference V. Hradecké dny sociální práce, Hradec Králové 2008. Hradec Králové: Gaudeamus, 2008. ISBN 978-807-0414-194.HAWKINS, P.; SHOHET, R. Supervize v pomáhajících profesích. Praha: Portál, 2004.

Požadavky

Splnění povinné 100% účasti.Zhodnocení záznamu relevantních informací o zařízení do tiskopisu "Záznam o odborné exkurzi".

Garant

Mgr. Adéla Michková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Adéla Michková, Ph.D.