Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie a metody soc. práce II. (KPZ / P2MS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPZ / P2MS2 - Teorie a metody soc. práce II., Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Sociální práce s rodinou - práce s funkční a dysfunkční rodinou.Rodinná dynamika, rodinné mýty.Sociální práce s komunitou - historie a současnost práce s komunitou.Porozumění komunitě a jejím sociálním problémům, identifikace cílové skupiny.Systém sociálních služeb v komunitě, sociální práce se společností.Praktické ukázky a nácviky individuální sociální práce.Praktické ukázky a nácviky práce s rodinou.Praktické ukázky a nácviky sociální práce se skupinou.Praktické ukázky a nácviky sociální práce s komunitou.Sociální správa.

Získané způsobilosti

Studující se orientují v jednotlivých metodách sociální práce a jejich využití v praxi.

Literatura

KOPŘIVA, K. Lidský vztah jako součást profese. Praha: Portál, 2010. MATOUŠEK, O. a kol. Metody a řízení sociální práce. Praha: Portál, 2008. MUSIL, L. "Ráda bych Vám pomohla, ale?" Dilemata práce s klienty v organizacích. Brno: Marek Zeman, 2004. NAVRÁTIL, P. Teorie a metody sociální práce. Brno: Marek Zeman, 2001. ISBN 80-903070-0-0.MATOUŠEK, O. Základy sociální práce. Praha: Portál, 2007. ADAMS, R., DOMINELLI, L. and PAYNE, M. Critical Practice in Social Work. London: Palgrave, 2009. KRATOCHVÍL, S. Skupinová psychoterapie v praxi. Praha: Galen, 2009. Adams, R.; Dominelli, L.; Payne, M. SOCIAL WORK: Themes, Issues and Critical Debates. Third Edition. London: Palgrave Macmillan, 2009.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na přednáškách a cvičeních.Úspěšné absolvování vědomostního testu před ústní zkouškou.Splnění ústní zkoušky.

Garant

PhDr. Marie Macková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Barbora FaltováMgr. Kateřina Kmentová