Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Porodní asistence I. (KPZ / P2PA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPZ / P2PA1 - Porodní asistence I., Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Prekoncepční péče.Podíl PA na prenatální péči a diagnostice v jednotlivých trimestrech.Edukační činnost porodní asistentky v prenatální péči.Metodika kurzu psychoprofylaktické přípravy.Vyšetření těhotné ženy.Nácvik zevního a vnitřního porodnického vyšetření.Ošetřovatelské problémy těhotné ženy v prenatální péči.

Získané způsobilosti

Student samostatně provádí základní součásti prenatální diagnostiky a je schopen se stát nedílnou součástí diagnostického týmu v oblasti prenatální diagnostiky a genetického poradenství.

Literatura

NANDA International. Ošetřovatelské diagnózy definice a klasifikace: 2012-2014. Praha: Grada, 2013. MORAVCOVÁ, M.; PETRŽÍLKOVÁ, H. Základy péče v porodní asistenci I. 1. vyd. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2014. Marshall, JE.; Raynor, MD. Advancing skills in midwifery practise. 1. st. publ. Edinburgh Churchill Livingstone: Elsevier, 2010. Roztočil, A. a kol. Moderní porodnictví. Praha: Grada, 2008. HÁJEK, Z. A KOL. Porodnictví. Praha: Grada, 2014. Hájek, Z. a kol. Rizikové a patologické těhotenství. 1.vyd. Praha: Grada, 2004. JOHNSON, R. Skills for midwifery practise. 3. st. publ. Edinburgh Churchill Livingstone: Elsevier, 2010.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na cvičeních, seminářích.Splnění písemného nebo ústního zkoušení dle rozhodnutí garanta předmětu.Zpracování zadané písemné práce.

Garant

Mgr. Markéta Moravcová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Markéta Moravcová, Ph.D.Mgr. Lucie Sobotková