Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe individuální (KPZ / P2PIS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPZ / P2PIS - Odborná praxe individuální, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Odborná praxe individuální probíhá v zařízeních sociálních služeb např. v domovech pro seniory, denních stacionářích, u poskytovatelů sociální služby raná péče, osobní asistence, v azylových domech, odlehčovacích službách, integračních centrech pro cizince, v sociálních službách pro osoby s psychickým onemocněním, v rozsahu 30 hod/týden.Studující plní stanovené výkony, činnosti a případové studie obsažené v "Záznamníku činností, úkonů a jiných odborných aktivit zdravotně-sociálního pracovníka".

Získané způsobilosti

Studující má zkušenosti se sociálními vztahy a způsoby práce v organizacích sociálních služeb pod odborným vedením pověřeného pracovníka organizace. Rozvíjí své profesionální kompetence, schopnost reflexe a kritického myšlení, umí konfrontovat teoretické znalosti o zdravotně sociální práci s praxí.Studující využívá supervize jako nedílnou součást odborné praxe. Pod supervizí dokáže řešit takové otázky, které mu pomohou zpracovat nejrůznější situace v průběhu praxe, integrovat zkušenosti a poznatky.U zařízení poskytujících sociální služby je týdenní hodinová dotace stanovena na 30 hodin týdně z důvodu požadavků praxe na pouze 6 hodinovou pracovní dobu.

Literatura

Záznamník činností, úkonů a jiných odborných aktivit zdravotně - sociálního pracovníka. Levická, J. Kazuistický seminár zo sociálnej práce. Trnava: Slovak Akademic Press, 2004. JANEBOVÁ, R. Posuzování životní situace v sociální práci: sborník z konference V. Hradecké dny sociální práce, Hradec Králové 2008. Hradec Králové: Gaudeamus, 2008. ISBN 978-807-0414-194.HAWKINS, P.; SHOHET, R. Supervize v pomáhajících profesích. Praha: Portál, 2004.

Požadavky

Splnění povinné 100% účasti.Splnění stanovených výkonů, činností a případových studií obsažených v "Záznamníku činností, úkonů a jiných odborných aktivit zdravotně-sociálního pracovníka".

Garant

Mgr. Barbora Faltová

Vyučující

Mgr. Barbora Faltová