Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Porodnictví (KPZ / P2POR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPZ / P2POR - Porodnictví, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled anatomie významné pro porodnictví.Perinatální medicína.Diferencovaná prenatální péče.Stanovení porodnického rizika.Těhotenské změny v organizmu ženy.Diagnostika gravidity.Porodnické vyšetření v jednotlivých trimestrech gravidity.Uložení plodu v děloze na konci gravidity.Speciální vyšetřovací metody v době gravidity.Biochemické, endokrinologické, bakteriologické a sérologické vyšetření v době gravidity.Farmakoterapie v graviditě.

Získané způsobilosti

Studenti navazují na poznatky z anatomie a fyziologie, embryologie a genetiky. Široce využívají zejména vědomosti z oboru vnitřního lékařství.Studenti se orientují v porodnické problematice, používají teoretické i praktické znalosti oboru v praktických předmětech.

Literatura

HÁJEK, Z. A KOL. Porodnictví. Praha: Grada, 2014. Hájek, Z. a kol. Rizikové a patologické těhotenství. 1. vyd. Praha: Grada, 2004. ISBN 80-247-0418-8.Roztočil, A. Vyšetřovací metody v porodnictví a gynekologii. 1. vyd. Brno: IDVPZ, 1998. Chamberlain, G. A practice of Obstetrics and Gynaecology. Harcourt: Publishers Limited, 2000. Roztočil, A. a kol. Moderní porodnictví. Praha: Grada, 2008.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na přednáškách.Splnění písemného nebo ústního zkoušení dle rozhodnutí garanta předmětu.

Garant

MUDr. Zuzana Kokrdová, Ph.D.

Vyučující

Dr. med. Germund HenselMUDr. Zuzana Kokrdová, Ph.D.Mgr. Markéta Moravcová, Ph.D.