Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe se supervizí (KPZ / P2PZS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPZ / P2PZS - Odborná praxe se supervizí, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Odborná praxe se supervizí probíhá v zařízeních sociálních služeb např. v domovech pro seniory, denních stacionářích, u poskytovatelů sociální služby raná péče, osobní asistence, v azylových domech, odlehčovacích službách, integračních centrech pro cizince, v sociálních službách pro osoby s psychickým onemocněním, ?) v rozsahu 30 hod/týden.Studující plní stanovené výkony, činnosti a případové studie obsažené v "Záznamníku činností, úkonů a jiných odborných aktivit zdravotně-sociálního pracovníka".Při více než třítýdenní omluvené nepřítomnosti je nutné nahradit praxi v rámci hlavních prázdnin nebo zkouškového období. Při nepřítomnosti 5 týdnů musí studující požádat o opakování ročníku nebo o povolení výjimky garanta studia.

Získané způsobilosti

Studující má zkušenosti se sociálními vztahy a způsoby práce v organizacích sociálních služeb pod odborným vedením pověřeného pracovníka organizace. Rozvíjí své profesionální kompetence, schopnost reflexe a kritického myšlení, umí konfrontovat teoretické znalosti o zdravotně sociální práci s praxí.Studující využívá supervize jako nedílnou součást odborné praxe. Pod supervizí dokáže řešit takové otázky, které mu pomohou zpracovat nejrůznější situace v průběhu praxe, integrovat zkušenosti a poznatky. U zařízení poskytujících sociální služby je týdenní hodinová dotace stanovena na 30 hodin týdně z důvodu požadavků praxe na pouze 6 hodinovou pracovní dobu studujících.

Literatura

Záznamník činností, úkonů a jiných odborných aktivit zdravotně - sociálního pracovníka. Levická, J. Kazuistický seminár zo sociálnej práce. Trnava: Slovak Akademic Press, 2004. JANEBOVÁ, R. Posuzování životní situace v sociální práci: sborník z konference V. Hradecké dny sociální práce, Hradec Králové 2008. Hradec Králové: Gaudeamus, 2008. ISBN 978-807-0414-194.HAWKINS, P.; SHOHET, R. Supervize v pomáhajících profesích. Praha: Portál, 2004.

Požadavky

Splnění povinné 100% účasti.Splnění stanovených výkonů, činností a případových studií obsažených v "Záznamníku činností, úkonů a jiných odborných aktivit zdravotně-sociálního pracovníka".

Garant

Mgr. Barbora Faltová

Vyučující

Mgr. Barbora Faltová