Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Porodnictví (KPZ / P3POR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPZ / P3POR - Porodnictví, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Fyziologický porod.Porodní síly a porodní cesty.Porodní poranění.Bolest při porodu.Metody porodnické analgezie.Novorozenec z hlediska porodníka.Porodní poranění plodu.Hypoxie plodu.Kardiotokografie.Amnioskopie.ST analýza.Intranatální a postnatální vyšetření acidobazické rovnováhy a krevních plynů.Intrapartální pulzní oxymetrie.Fyziologické šestinedělí.

Získané způsobilosti

Studenti navazují na poznatky z anatomie a fyziologie, embryologie a genetiky. Široce využívají zejména vědomosti z oboru vnitřního lékařství. Studenti se orientují v porodnické problematice, používají teoretické i praktické znalosti oboru v praktických předmětech.

Literatura

Roztočil, A. a kol. Moderní porodnictví. Praha: Grada Publishing, 2008. ISBN 978-80-247-1941-2.HÁJEK, Z. A KOL. Porodnictví. Praha: Grada, 2014. Hájek, Z. a kol. Rizikové a patologické těhotenství. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 2004. ISBN 80-247-0418-8.Chamberlain, G. A practice of Obstetrics and Gynaecology. Harcourt: Publishers Limited, 2000.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na přednáškách.Splnění ústní zkoušky.

Garant

doc. MUDr. Milan Košťál, CSc.

Vyučující

doc. MUDr. Milan Košťál, CSc.MUDr. Veronika MňukováMgr. Markéta Moravcová, Ph.D.