Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe (KPZ / P3PPA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPZ / P3PPA - Odborná praxe, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Individuální péče v porodní asistenci u vybraných skupin gynekologicky nemocných žen a rodiček formou procesu v porodní asistenci.Aplikace ošetřovatelských postupů a principů v péči o gynekologicky nemocné ženy a rodičky.Nácvik asistence u porodu a samostatného vedení porodu.Pracoviště odborné praxe- porodní sál- lůžková ošetřovací jednotka konzervativní gynekologie- lůžková ošetřovací jednotka operační gynekologie- lůžková ošetřovací jednotka šestinedělíVýuka probíhá v nemocničních zařízeních, poliklinikách, privátních ordinacích, poradenských centrech a na pracovištích výchovy ke zdraví akreditovaných pro praktickou výuku v porodní asistenci.Výuka probíhá pod vedením akademického pracovníka FZS nebo mentora/školitele odborné praxe.Výkony prováděné na odborné praxi jsou zaznamenávány do "Záznamníku výkonů a jiných odborných aktivit v porodní asistenci".Výuka probíhá na základě dodržování všech právních předpisů a norem o bezpečnosti práce při práci žen včetně ochrany zdraví při vykonávání odborné praxe.

Získané způsobilosti

Student zvládá ošetřovatelské postupy a výkony dle standardů. Student vyhledává a uspokojuje potřeby klientů na základě aktivní a individualizované péče v porodní asistenci realizované metodou procesu v porodní asistenci, podílí se na spolupráci uvnitř zdravotnického týmu, respektuje a dodržuje platné zákony a normy.

Literatura

NANDA International. Ošetřovatelské diagnózy definice a klasifikace: 2012-2014. Praha : Grada, 2013. ISBN 978-80-247-4328-8.Marečková, J. Ošetřovatelské diagnózy v NANDA doménách. Praha: Grada Publishing, 2006. ISBN 80-247-1399-3."Záznamník výkonů a jiných odborných aktivit v porodní asistenci". WORKMAN, B. A.; BENNETT, C. L. Klíčové dovednosti sester. Praha : Grada Publishing, 2006. BULECHEK, G. M.; BUTCHER, H. K. a kol. Nursing Interventions Classification (NIC). St. Louis : MOSBY, 2008. MOORHEAD, S.; JOHNSON, M. a kol. Nursing Outcomes Classification (NOC). St. Louis : MOSBY, 2008.

Požadavky

Splnění povinné 100% účasti na odborné praxi.Splnění stanovených požadavků.Zpracování zadané písemné práce.Splnění praktické zkoušky.

Garant

Mgr. Zuzana Škorničková

Vyučující

Mgr. Zuzana Škorničková