Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální práce ve zdravotnictví (KPZ / P3SPZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPZ / P3SPZ - Sociální práce ve zdravotnictví, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vývoj sociální práce ve zdravotnictví v České republice.Vzdělávání zdravotně-sociálních pracovníků v České republice.Multisystémový přístup v sociální práci ve zdravotnictví.Pracovní náplň sociálního pracovníka ve zdravotnictví.Sociální práce ve zdravotnictví s jednotlivcem.Sociální práce ve zdravotnictví se skupinou.Psychosociální aspekty zdraví a nemoci.Specifické cílové skupiny - nezletilí, zdravotně postižení.Etnické skupiny.Kvalita sociální práce ve zdravotnictví.Praktické ukázky sociální práce s dětskými klienty.Praktické ukázky sociální práce se zdravotně postiženými.Praktické ukázky sociální práce ve zdravotnictví s jednotlivcem.Praktické ukázky sociální práce ve zdravotnictví se skupinou.Prezentace seminárních prací studujících.

Získané způsobilosti

Studující zná historii sociální práce ve zdravotnictví a orientuje se v psychosociálních aspektech nemoci, umí aplikovat jednotlivé metody sociální práce ve zdravotnickém prostředí, dovede pracovat se specifickými cílovými skupinami klientů.

Literatura

MATOUŠEK, O.; KOLÁČKOVÁ, J.; KODYMOVÁ, P. Sociální práce v praxi. Specifika různých cílových skupin a práce s nimi. 2. vyd. Praha: Portál, 2010. KUZNÍKOVÁ, I. Sociální práce ve zdravotnictví. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 2011. GLADKIJ, I. a kol. Management ve zdravotnictví. 1. vyd. Brno: Computer Press, 2003. DHOOPER, S. S. Social work in Health Care. 2. ed. Sage Publications, Inc, 2012. BÁRTLOVÁ, S. Sociologie medicíny a zdravotnictví. 6. přeprac. a dopl. vyd. Praha: Grada Publishing, 2005.

Požadavky

Splnění ústní zkoušky.Splnění povinné 80% aktivní účasti na cvičeních.

Garant

PhDr. Marie Macková, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Marie Macková, Ph.D.PhDr. Marie Macková, Ph.D.