Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ucelená rehabilitace (KPZ / P3URH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPZ / P3URH - Ucelená rehabilitace, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Historie konceptu ucelené (re)habilitace.Legislativní opatření, strategické dokumenty.Terminologie v ucelené koordinované (re)habilitaci.Mezirezortní přístup a multidisciplinární tým.Komplexní služby pro osoby se zdravotním postižením.Léčebná složka. Mezinárodní klasifikace funkčních schopností, disabilit a zdraví.Diagnostické a terapeutické prostředky.Pedagogická složka - terminologie, systém a formy vzdělávání osob se zdravotním postižením.Sociální složka včetně ekonomického sociálního zabezpečení.Pracovní složka. Technická složka. Rehabilitační, kompenzační a reedukační pomůcky.

Získané způsobilosti

Studující umí nastínit možnosti podpory osob se specifickými potřebami s ohledem na využití komplexního a multidisciplinárního přístupu.

Literatura

JANKOVSKÝ, J. Ucelená rehabilitace dětí s tělesným a kombinovaným postižením. 2. vyd. Praha: Triton, 2006. NEUBAUEROVÁ, L.; JAVORSKÁ, M.; NEUBAUER, K. Ucelená rehabilitace osob s postižením centrální nervové soustavy. 2. vyd. Hradec Králové: Gaudeamus, 2012. LIPPERTOVÁ-GRŰNEROVÁ, M. Neurorehabilitace. 1. vyd. Praha: Galen, 2005. VOTAVA, J.; BUCHBERGER, J. Rehabilitace a pracovní a sociální integrace osob se zdravotním postižením: sborník příspěvků ze stejnojmenné konference. 1. vyd. Praha: Společnost pro ucelenou rehabilitaci postižených, 2005. VOTAVA, J. Ucelená rehabilitace osob se zdravotním postižením. 1. vyd. Praha: Karolinum, 2005. RŮŽIČKOVÁ, K. Vybrané kapitoly z rehabilitace osob se zdravotním postižením. 1. vyd. Hradec Králové: Gaudeamus, 2005. JANKOVSKÝ, J.; PFEIFFER, J.; ŠVESTKOVÁ, O. Vybrané kapitoly z uceleného systému rehabilitace. 1. vyd. České Budějovice: Jihočeská univerzita, 2005. JESENSKÝ, J. Zdravotně postižení - programy pro 21. století. 1. vyd. Hradec Králové: Gaudeamus, 2003.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na přednáškách.Splnění písemného testu.

Garant

doc. MUDr. Eva Vaňásková, Ph.D.

Vyučující

Bc. Hana Truncová