Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy ergoterapie a ergodiagnostiky (KPZ / P4ETE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPZ / P4ETE - Základy ergoterapie a ergodiagnostiky, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do ergoterapie, základní rozdělení.Diagnostické metody - diagnostika a zhodnocení zachovalých funkcí, kompenzace chybějících.Ergoterapie v pediatrii.Ergoterapie v neurologii.Ergoterapie v psychiatrii.Ergoterapie v geriatrii.Ergoterapie v rehabilitaci.Diagnostické metody - diagnostika a zhodnocení zachovalých funkcí, kompenzace chybějících.Praktická ergoterapie v pediatrii.Praktická ergoterapie v neurologii.Praktická ergoterapie v psychiatrii.Praktická ergoterapie v geriatrii.

Získané způsobilosti

Studující aplikuje praktickou znalost ergoterapie a ergodiagnostiky v praxi, umí řešit praktické otázky související se snížením či ztrátou soběstačnosti v činnostech klienta. Umí zpracovat krátkou kazuistiku včetně návrhu vhodné kompenzační pomůcky.

Literatura

GILBERTOVÁ, S.; MATOUŠEK, O. Ergonomie. Optimalizace lidské činnosti. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 2002. JELÍNKOVÁ, J.; KRIVOŠÍKOVÁ, M.; ŠAJTAROVÁ, L. Ergoterapie. 1. vyd. Praha: Portál, 2009. KRIVOŠÍKOVÁ, M. Úvod do ergoterapie. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 2011. PFEIFFER, J. Ergoterapie. 1. vyd. Praha: UK, 2001. FILIPOVÁ, D. Projektujeme bez barier. 1. vyd. Kolín: MPSV ČR, Boom tisk, 2002. BENDOVÁ, P. Život po cévní mozkové příhodě. 1. vyd. Milan Horák - tiskárna, 2004.

Požadavky

Splnění povinné 70% účasti na přednáškách.Splnění povinné 80% aktivní účasti na cvičeních.Zpracování zápočtové práce.Návrh ergoterapeutického postupu včetně pomůcky pro daný druh a stupeň postižení. Ověření praktických dovedností.

Garant

doc. MUDr. Eva Vaňásková, Ph.D.