Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Porodní asistence III. (KPZ / P4ONP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPZ / P4ONP - Porodní asistence III., Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Nepravidelnosti porodních cest.Poruchy vypuzovacích sil.Indukce porodu.Předčasný odtok vody plodové.Nepravidelné polohy a držení plodu.Dystokie ramének.Nepravidelnosti ve 3. době porodní.Porodnické operace - v souvislosti s porodem.Infekce za porodu.Patologické šestinedělí.

Získané způsobilosti

Student umí využít teoretické i praktické znalosti a dovednosti při zvládání nepravidelného porodu, při intervencích a celkové ošetřovatelské péči o individuální potřeby ženy v průběhu nepravidelného porodu, porodu ukončeného porodnickými operacemi a během invazivních výkonů v průběhu porodu.

Literatura

MAŠATA, J a kol. Infekce v gynekologii. Praha: Maxdorf, 2014. PAŘÍZEK a. a kol. Kritické stavy v porodnictví. Praha: Galén, 2012. Roztočil, A. a kol. Moderní porodnictví. Praha: Grada Publishing, 2008. NANDA International. Ošetřovatelské diagnózy definice a klasifikace: 2012-2014. Praha: Grada, 2013. BINDER, T. a kol. Porodnictví. Praha: Karolinum, 2012. HÁJEK, Z. A KOL. Porodnictví. Praha: Grada, 2014. Hájek Z. Rizikové a patologické těhotenství. Praha: Grada Publishing, 2004. ISBN 80-247-0418-8.SMRČKOVÁ, V. Gynekologicko-porodnické ošetrovateľstvo. Martin: Osveta, 2011. LEBL, J. A KOL. Klinická pediatrie. Praha: Galén, 2012. Bayer, M. Pediatrie. Praha: Triton, 2011. DOLEŽAL, A. a kol. Porodnické operace. Praha: Grada Publishing, 2007.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na přednáškách.Splnění písemného nebo ústního zkoušení dle rozhodnutí garanta předmětu.

Garant

doc. MUDr. Milan Košťál, CSc.

Vyučující

doc. MUDr. Milan Košťál, CSc.