Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe individuální (KPZ / P4PIS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPZ / P4PIS - Odborná praxe individuální, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Odborná praxe individuální probíhá ve zdravotnických zařízeních se zaměřením na interní, chirurgické, psychiatrické, dětské oddělení (oddělení sociální péče nemocnic, dětské domovy pro děti do 3 let, dětská centra, hospice, odborné léčebné ústavy, atd.) - 40 hod/týden.Studující plní odbornou praxi v zařízeních poskytujících sociální služby a služby související a ve zdravotnických zařízeních v rozsahu 8 hodin denně.Studující průběžně plní stanovené výkony, činnosti a případové studie obsažené v "Záznamníku činností, úkonů a jiných odborných aktivit zdravotně-sociálního pracovníka".

Získané způsobilosti

Studující získá zkušenost se sociálními vztahy a způsoby práce v organizacích poskytujících služby sociální a zdravotně sociální práce pod odborným vedením pověřeného pracovníka organizace.

Literatura

HAWKINS, P.; SHOHET, R. Supervize v pomáhajících profesích. 1. vyd. Praha: Portál, 2004. Záznamník činností, úkonů a jiných odborných aktivit zdravotně sociálního pracovníka. JANEBOVÁ, R. Posuzování životní situace v sociální práci: sborník z konference V. Hradecké dny sociální práce. Hradec Králové, 2008. LEVICKÁ, J. Kazuistický seminár zo sociálnej práce. SAP - Slovak Academic Press, 2004. TRUHLÁŘOVÁ, Z.; LEVICKÁ, K. Od teorie k praxi, od praxe k teorii: From theory to practice, from practice to theory Sborník z konference VIII. Hradecké dny sociální práce. Hradec Králové, 2011. HOLASOVÁ, V. Průvodce odborným praktickým vzděláváním v sociální práci: pro mentorky. Ostrava: Ostravská univerzita, 2007.

Požadavky

Splnění povinné 100% aktivní účasti na odborné praxi.Písemná reflexe studujícího.Písemné hodnocení zkušeného praktika.Studující má povinnost splnit předmět před zápisem do dalšího ročníku.

Garant

Mgr. Barbora Faltová

Vyučující

Mgr. Barbora Faltová