Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Porodnictví (KPZ / P4POR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPZ / P4POR - Porodnictví, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Mimoděložní těhotenství.Samovolný potrat.Umělé ukončení gravidity.Překotný porod, první pomoc při porodu mimo ústav.Nosokomiální nákaza v porodnictví.Úmrtí ženy v souvislosti s graviditou.Právní a sociální ochrana těhotné ženy, rodičky a šestinedělky.Etické aspekty v porodnictví a gynekologii.

Získané způsobilosti

Studenti navazují na poznatky z anatomie a fyziologie, embryologie a genetiky, využívají vědomosti z oboru vnitřního lékařství. Studenti se orientují v porodnické problematice, používají teoretické i praktické znalosti oboru v praktických předmětech.

Literatura

HÁJEK, Z. A KOL. Porodnictví. Praha: Grada, 2014. Hájek, Z. a kol. Rizikové a patologické těhotenství. 1. vyd. Praha: Grada, 2004. ISBN 80-247-0418-8.Chamberlain, G. A practice of Obstetrics and Gynaecology. Harcourt, Publishers Limited, 2000. Roztočil, A. a kol. Moderní porodnictví. Praha: Grada, 2008. ISBN 978-80-247-1941-2.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na přednáškách.Splnění písemného nebo ústního zkoušení dle rozhodnutí garanta předmětu.

Garant

doc. MUDr. Milan Košťál, CSc.

Vyučující

Dr. med. Germund HenselMUDr. Zuzana Kokrdová, Ph.D.doc. MUDr. Milan Košťál, CSc.