Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe (KPZ / P4PPA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPZ / P4PPA - Odborná praxe, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Poskytování péče v porodní asistenci na základě zjištěných potřeb nebo problémů stanovených ve spolupráci s těhotnou ženou a rodičkou.Plánování zásahů v porodní asistenci, jejich realizace v přirozených podmínkách a ve spolupráci s klientkami.Realizace individuální péče porodní asistentky o fyziologického novorozence formou procesu v porodní asistenci.Respektování zvláštností novorozeneckého období při realizaci péče v porodní asistenci.Pracoviště odborné praxe- porodní sál- novorozenecké oddělení- lůžková ošetřovací jednotka rizikového a patologického těhotenství- zařízení primární péče v porodní asistenciVýuka probíhá v nemocničních zařízeních, poliklinikách, privátních ordinacích, poradenských centrech a na pracovištích výchovy ke zdraví akreditovaných pro praktickou výuku v porodní asistenci.Výuka probíhá pod vedením akademického pracovníka FZS nebo mentora/školitele odborné praxe.Výkony prováděné na odborné praxi jsou zaznamenávány do "Záznamníku výkonů a jiných odborných aktivit v porodní asistenci".Výuka probíhá na základě dodržování všech právních předpisů a norem o bezpečnosti práce při práci žen včetně ochrany zdraví při vykonávání odborné praxe.

Získané způsobilosti

Student zvládá ošetřovatelské postupy a výkony dle standardů. Student vyhledává a uspokojuje potřeby klientů na základě aktivní a individualizované péče v porodní asistenci realizované metodou procesu v porodní asistenci, podílí se na spolupráci uvnitř zdravotnického týmu, respektuje a dodržuje platné zákony a normy.

Literatura

NANDA International. Ošetřovatelské diagnózy definice a klasifikace: 2012-2014. Praha : Grada, 2013. ISBN 978-80-247-4328-8.Marečková, J. Ošetřovatelské diagnózy v NANDA doménách. Praha: Grada Publishing, 2006. ISBN 80-247-1399-3."Záznamník výkonů a jiných odborných aktivit v porodní asistenci". WORKMAN, B. A.; BENNETT, C. L. Klíčové dovednosti sester. Praha : Grada Publishing, 2006. BULECHEK, G. M.; BUTCHER, H. K. a kol. Nursing Interventions Classification (NIC). St. Louis : MOSBY, 2008. MOORHEAD, S.; JOHNSON, M. a kol. Nursing Outcomes Classification (NOC). St. Louis : MOSBY, 2008.

Požadavky

Splnění povinné 100% účasti na odborné praxi.Splnění stanovených požadavků.Zpracování zadané písemné práce.Pokud studující nemá splněnu praktickou zkoušku P3PPA plní odbornou praxi do jejího splnění na pracovišti stanoveném garantem předmětu.

Garant

Mgr. Helena Petržílková

Vyučující

Mgr. Helena Petržílková