Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe se supervizí (KPZ / P4PZS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPZ / P4PZS - Odborná praxe se supervizí, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Odborná praxe se supervizí ve zdravotnických zařízeních se zaměřením na interní, chirurgické, psychiatrické, dětské oddělení (oddělení sociální péče nemocnic, dětské domovy pro děti do 3 let, dětská centra, hospice, odborné léčebné ústavy, atd.) - 30 hod/týden

Získané způsobilosti

Studující získá zkušenost se sociálními vztahy a způsoby práce v organizacích služeb sociální a zdravotně sociální práce pod odborným vedením pověřeného pracovníka organizace. Nedílnou součástí odborné praxe je supervize.Předmět Odborná praxe se supervizí v rozsahu 720 hodin je doplněn předmětem Odborná praxe individuální v rozsahu 320 hodin. Celkový počet hodin odborné praxe v rámci studijního oboru Zdravotně-sociální pracovník je 1040 hodin. U zdravotnických a sociálních zařízení je týdenní hodinová dotace stanovena na 30 hodin týdně z důvodu požadavků praxe na pouze 6 hodinovou pracovní dobu. Observační praxe, praxe ve státní správě je naplánována na 8 hodin/den, tedy 40 hodin týdně.

Literatura

JANEBOVÁ, R. Posuzování životní situace v sociální práci: sborník z konference V. Hradecké dny sociální práce. Hradec Králové, 2008. LEVICKÁ, J. Kazuistický seminár zo sociálnej práce. SAP - Slovak Academic Press, 2004. HAWKINS, P.; SHOHET, R. Supervize v pomáhajících profesích. 1. vyd. Praha: Portál, 2004. Záznamník činností, úkonů a jiných odborných aktivit zdravotně sociálního pracovníka. TRUHLÁŘOVÁ, Z.; LEVICKÁ, K. Od teorie k praxi, od praxe k teorii: From theory to practice, from practice to theory Sborník z konference VIII. Hradecké dny sociální práce. Hradec Králové, 2011. HOLASOVÁ, V. Průvodce odborným praktickým vzděláváním v sociální práci: pro mentorky. Ostrava: Ostravská univerzita, 2007.

Požadavky

Splnění stanovených výkonů, činností a případových studií obsažených v "Záznamníku činností, úkonů a jiných odborných aktivit zdravotně-sociálního pracovníka". Při více než třítýdenní omluvené nepřítomnosti je nutné nahradit výuku v rámci hlavních prázdnin nebo zkouškového období. Při nepřítomnosti 5 týdnů musí studující požádat o opakování ročníku nebo o povolení výjimky garanta studia.Studující plní odbornou praxi v zařízeních poskytujících sociální služby a služby související a ve zdravotnických zařízeních v rozsahu 6 hodin denně. Observační praxe a odborná praxe na sociálních odborech úřadů obcí s rozšířenou působností, úřadů práce a na pracovištích správy sociálního zabezpečení probíhá v rozsahu 8 hodin denně.Splnění 100% aktivní účasti na odborné praxi.Splnění praktické zkoušky zaměřené na prezentaci případové studie, sestavení plánu péče a řešení konkrétních sociálních situací klientů.

Garant

Mgr. Barbora Faltová

Vyučující

Mgr. Barbora Faltová