Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Supervize ve zdr.-soc. práci a službách (KPZ / P4SZP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPZ / P4SZP - Supervize ve zdr.-soc. práci a službách, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Historie supervize a kontext supervize v ČR.Úvod do supervize - definice, cíle, funkce.Supervize ve zdravotně sociální praxi.Dělení - druhy supervize.Aktéři a podmínky supervize.Individuální supervize.Skupinová supervize.Týmová supervize.Kontrakt v supervizní práci.Duševní hygiena.Uvedení do problematiky supervize.Prezentace zvolených témat studenty.

Získané způsobilosti

Studenti si osvojí problematiku supervize v rozsahu sylabu a jsou schopni aplikovat získané znalosti a dovednosti při výkonu povolání zdravotně sociálního pracovníka.

Literatura

MATOUŠEK, O. a kol. Metody a řízení sociální práce. Praha : Portál, 2003. MATOUŠEK, O. Slovník sociální práce. Praha : Portál, 2003. ISBN 80-7178-549-0.HAWKINS, P.; SHOHET, R. Supervize v pomáhajících profesích. Praha : Portál, 2004. NAVRÁTIL, P. Úvod do teorií a metod sociální práce. Brno : Marek Zeman, 2000. MATOUŠEK, O. a kol. Základy sociální práce. Praha : Portál, 2001. ŘEZNÍČEK, I. Metody sociální práce. Praha : Sociologické nakladatelství, 1994.

Požadavky

Splnění povinné 70% účasti na přednáškách.Splnění povinné 80% účasti na cvičeních, seminářích.

Garant

Mgr. Barbora Faltová

Vyučující

Mgr. Barbora FaltováMgr. Adéla Michková, Ph.D.