Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Porodní asistence III. (KPZ / P5ONP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPZ / P5ONP - Porodní asistence III., Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Syndrom mrtvého plodu.Umělé ukončení gravidity ve 2. trimestru.Embolie v porodnictví.Porodnické hemoragie.Vyšetřovací metody na porodním sále.Péče porodní asistentky o rodičku s KP - nácvik porodu KP.Péče porodní asistentky o rodičku při porodu SC.Péče porodní asistentky o rodičku při klešťovém porodu a VEX.

Získané způsobilosti

Studenti využívají znalost problematiky nepravidelného porodu v komplexní péči o individuální potřeby rodící ženy. Studenti ovládají speciální vyšetřovací metody, které jsou součástí specializované péče porodní asistentky na porodním sále.

Literatura

MAŠATA, J a kol. Infekce v gynekologii. Praha: Maxdorf, 2014. PAŘÍZEK a. a kol. Kritické stavy v porodnictví. Praha: Galén, 2012. Roztočil, A. a kol. Moderní porodnictví. Praha: Grada Publishing, 2008. NANDA International. Ošetřovatelské diagnózy definice a klasifikace: 2012-2014. Praha: Grada, 2013. BINDER, T. a kol. Porodnictví. Praha: Karolinum, 2012. HÁJEK, Z. a kol. Porodnictví. 3. zcela přeprac. a dopl. vyd. Praha: Galén, 2014. Hájek Z. Rizikové a patologické těhotenství. Praha: Grada Publishing, 2004. ISBN 80-247-0418-8.LEBL, J. A KOL. Klinická pediatrie. Praha: Galén, 2012. SLEZÁKOVÁ, L. Ošetřovatelství v gynekologii a porodnictví. 1.vyd. Praha: Grada, 2011. Bayer, M. Pediatrie. Praha: Triton, 2011. DOLEŽAL, A. a kol. Porodnické operace. Praha: Grada Publishing, 2007.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na přednáškách.Splnění povinné 80% účasti na cvičeních, seminářích.Zpracování zadané písemné práce (vypracování a obhájení - seminární práce, přednášky, skupinové práce, vzorového plánu péče porodní asistentky, edukačního materiálu, kazuistiky).Splnění ústní zkoušky.

Garant

MUDr. Veronika Mňuková

Vyučující

MUDr. Veronika MňukováMgr. Věra Erbenová