Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Porodní asistence II. (KPZ / P5ORT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPZ / P5ORT - Porodní asistence II., Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Péče porodní asistentky o těhotnou ženu s nepravidelným trváním těhotenství.Péče porodní asistentky o těhotnou ženu s hypertenzí.Péče porodní asistentky o těhotnou ženu s onemocněním GIT.Péče porodní asistentky o těhotnou ženu s diabetes mellitus.Péče porodní asistentky o těhotnou ženu s chorobami krve, srdce a cév.Péče porodní asistentky o těhotnou ženu s urologickým onemocněním.Péče porodní asistentky o těhotnou ženu s pohlavními a infekčními chorobami.

Získané způsobilosti

Student zná a provádí komplexní ošetřovatelskou péči formou ošetřovatelského procesu o ženu s rizikovou graviditou.

Literatura

HERDMAN, HEATHER,T. Ošetřovatelské diagnózy definice & klasifikace: 2012-2014. Praha: Grada Publishing, 2013. HÁJEK, Z. A KOL. Porodnictví. Praha: Grada, 2014. Hájek, Z. a kol. Rizikové a patologické těhotenství. Praha: Grada Publishing, 2004. ISBN 80-247-0418-8.DUŠOVÁ, B., MAREČKOVÁ, J. Úvod k péči porodní asistentky o ženu s patologickým a rizikovým těhotenstvím. Ostrava: Ostravská univerzita, 2009. Mašata, J.; Jedličková, A. Infekce v gynekologii. Praha: Maxdorf, 2006. Roztočil, A. a kol. Moderní porodnictví. Praha: Grada Publishing, 2008. Marečková, J. Ošetřovatelské diagnózy v NANDA doménách. Praha: Grada Publishing, 2006. ISBN 80-247-1399-3.Leifer, G. Úvod do porodnického a pediatrického ošetřovatelství. Praha: Grada Publishing, 2004.

Požadavky

Splnění povinné účasti na cvičeních, seminářích dle požadavků vyučujících.Splnění písemného testu.Zpracování zadané písemné práce (vypracování a obhájení - seminární práce, přednášky, skupinové práce, vzorového ošetřovatelského plánu, edukačního materiálu, kazuistiky).Splnění ústní zkoušky.

Garant

Mgr. Zuzana Škorničková

Vyučující

Mgr. Zuzana Škorničková