Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Porodní asistence IV. (KPZ / P5OSA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPZ / P5OSA - Porodní asistence IV., Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Péče porodní asistentky o ženu s fyziologickým šestinedělím. Fyzikální vyšetření šestinedělky.Edukace v šestinedělí.Péče porodní asistentky o ženu po porodu s poruchou mikce, defekace, poraněním hráze.Péče porodní asistentky o ženu po porodu s krvácením.Péče porodní asistentky o ženu při poruchách laktace a puerperální psychózou.Péče porodní asistentky o ženu s puerperální infekcí.Péče porodní asistentky o ženu v šestinedělí se zánětem žil, embolií plicnice a plicním infarktem.

Získané způsobilosti

Student umí využít teoretické i praktické znalosti a dovednosti při poskytování péče porodní asistentky o ženu v období šestinedělí. Student zná a umí poskytovat péči v porodní asistenci při výskytu patologických stavů u ženy v období šestinedělí.

Literatura

BALASKAS, J. Aktivní porod. Praha: Argo, 2010. ZRUBECKÁ, A.; ASENBRENEROVÁ, I. Aromaterapie v životě ženy. Praha: Mladá Fronta, 2008. VOLEJNÍKOVÁ, H. Cvičení v práci porodní asistentky. Brno: NZO NCO, 2005. KOUDELKOVÁ, V. Ošetřovatelská péče o ženy v šestinedělí. Praha: Triton, 2013. NANDA International. Ošetřovatelské diagnózy definice a klasifikace: 2012-2014. Praha: Grada, 2013. ISBN 978-80-247-4328-8.HÁJEK, Z. a kol. Porodnictví. 3. zcela přeprac. a dopl. vyd. Praha: Galén, 2014. BINDER, T. a kol. Porodnictví. Praha: Karolinum, 2012. POKORNÁ, J. Výživa a léky v těhotenství a při kojení. Brno: Era, 2008. SLEZÁKOVÁ, L. Ošetřovatelství v gynekologii a porodnictví. 1.vyd. Praha: Grada, 2011. Bayer, M. Pediatrie. Praha: Triton, 2011. KUDLOVÁ, E.; MYDLILOVÁ, A. Výživové poradenství u dětí do dvou let. Praha: Grada Publishing, 2005.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na cvičeních, seminářích.Splnění písemného nebo ústního zkoušení dle rozhodnutí garanta předmětu.

Garant

Mgr. Věra Erbenová

Vyučující

Mgr. Věra Erbenová