Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe (KPZ / P5PZS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPZ / P5PZS - Odborná praxe, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámení s činností organizací působících ve státní správě a samosprávě se zaměřením na zdravotní a sociální problematiku.Řešení konkrétních úkolů agendy zdravotní a sociální práce na úřadech.Koordinace zdravotně-sociálních služeb.Posouzení sociální situace klienta.Vytváření individuálního plánu spolupráce s klientem.Výuka probíhá na základě dodržování všech právních předpisů a norem o bezpečnosti práce při práci včetně ochrany zdraví při vykonávání odborné praxe.Výuka odborné praxe probíhá ve skupinách a individuálně, organizačně a metodicky ji vede akademický pracovník z oblasti zdravotně-sociální práce nebo odborník z praxe.

Získané způsobilosti

Student aplikuje metody a techniky sociální práce, rozumí systému organizací veřejné správy a samosprávy, má přehled o aktuální sociální síti a orientuje se v legislativě vztahující se k výkonu zdravotně-sociální práce.

Literatura

Záznamník činností, úkonů a jiných odborných aktivit zdravotně - sociálního pracovníka. Levická, J. Kazuistický seminár zo sociálnej práce. Trnava: Slovak Akademic Press, spol. s r. o., 2004. Havrdová, Z. Kompetence v praxi sociální práce: Metodická příručka pro učitele a supervizory v sociální práci. Praha : Osmium, 1999. ISBN 80-902081-8-5.Krhhutová, L. Občané se zdravotním postižením a veřejná správa. Olomouc: Výzkumné centrum integrace zdravotně postižených, 2005.

Požadavky

Splnění povinné 100% účasti na odborné praxi.Zpracování zadané písemné práce.

Garant

PhDr. Marie Macková, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Marie Macková, Ph.D.