Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Integrovaná raná péče (KPZ / P6IRP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPZ / P6IRP - Integrovaná raná péče, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Současný stav péče o děti raného věku v ČR a zemích EU (zdravotně sociální aspekty).Raná péče jako služba sociální prevence dle zákona 108/2006 Sb., o sociálních službách.Mezirezortní spolupráce v oblasti integrované rané péče, gesce zdravotní, gesce sociálních věcí, gesce školství, gesce sociálně právní.Raná interdisciplinární komplexní diagnostika dítěte raného věku.Raná péče o děti se zrakovým, sluchovým a kombinovaným postižením.Raná péče o děti s ohroženým vývojem v důsledku nepříznivých pre - a perinatálních okolností, s tělesným a kombinovaným postižením.Ucelená rehabilitace rodiny s dítětem raného věku - pěstounské rodiny, adoptivní rodiny, rodiny s dítětem s postižením.Ústavní péče o děti raného věku se speciálními potřebami.Středisko rané péče.Ústavní výchova.

Získané způsobilosti

Student má přehled o integrované rané péči v ČR a EU, orientuje se v oblasti cílových skupin integrované rané péče a ucelené rehabilitace rodiny.

Literatura

ALLEN, K. E.; MAROTZ, L. R. Přehled vývoje dítěte: od prenatálního období do 8 let. Praha : Portál, 2005. ISBN 80-7367-055-0.DITTRICHOVÁ,J .; PAPOUŠEK, M.; PAUL, K. a kol. Chování dítěte raného věku a rodičovská péče. Praha : Grada Publishing, 2004. ISBN 80-247-0399-8.LANGMEIER, J.; KREJČÍŘOVÁ, D. Vývojová psychologie. Praha : Grada Publishing, 1998. ISBN 80-7169-195-X.Raná péče pro rodiny s dětmi se zrakovým a kombinovaným postižením. Vybrané příspěvky z kurzu "Poradce rané péče". Středisko rané péče Praha, 1998. ISBN 80-238-3267-0.ŠÁNDOROVÁ, Z. Základy komprehenzívní a integrativní speciální pedagogiky raného věku. Hradec Králové : Gaudeamus, 2005. ISBN 80-7041-259-3.Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na přednáškách.Splnění povinné 80% účasti na cvičeních, seminářích.Splnění ústní zkoušky.Splnění zadané samostatné práce.

Garant

Mgr. Kateřina Kmentová

Vyučující

Mgr. Kateřina KmentováMgr. Kateřina Kmentová