Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe (KPZ / P6PZS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPZ / P6PZS - Odborná praxe, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámení s činností organizací působících v oblasti sekundární zdravotní péče.Zhodnocení vývoje nemocného či handicapovaného jedince.Aplikace metod výchovy ke zdraví do oblasti primární prevence.Využití teoretických poznatků a osvojení praktických dovedností.Respektování práv pacienta/klienta.Uplatňování zásad etiky při práci.Koordinace zdravotně - sociálních služeb v návaznosti na problematiku interních a chirurgických chorob.Respektování zvláštností v dětském věku.Orientace v potřebách klienta.Posouzení sociální situace klienta.Vytváření individuálního plánu spolupráce s klientem a volba vhodného způsobu sociální intervence na základě akceptace a vzájemné spolupráce.Odborná praxe probíhá ve zdravotně-sociálních ústavech pro dospělé a seniory, v zařízeních zaměřených na paliativní péči a na sociálních odborech úřadů obcí s rozšířenou působnosti.Výuka probíhá na základě dodržování všech právních předpisů a norem o bezpečnosti práce při práci včetně ochrany zdraví při vykonávání odborné praxe.Výuka odborné praxe probíhá ve skupinách a individuálně, organizačně a metodicky ji vede akademický pracovník z oblasti zdravotně-sociální práce nebo odborník z praxe.

Získané způsobilosti

Student je po absolvování praxe zorientován ve specifikách péče ve zdravotně sociálních ústavech pro dospělé a seniory, zná problematiku organizace a managementu zdravotně sociálních odborů státní správy a aplikuje specifickou péči o nevyléčitelně nemocné.

Literatura

Záznamník činností, úkonů a jiných odborných aktivit zdravotně - sociálního pracovníka. Havrdová, Z. Kompetence v praxi sociální práce: Metodická příručka pro učitele a supervizory v sociální práci. Praha : Osmium, 1999. ISBN 80-902081-8-5.

Požadavky

100 % účast na odborné praxi.Písemné hodnocení zkušeného praktika.Písemná nebo ústní reflexe studenta/ky.

Garant

PhDr. Marie Macková, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Marie Macková, Ph.D.