Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe I. (KPZ / P7OPP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPZ / P7OPP - Odborná praxe I., Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Odborná praxe se uskutečňuje formou přímé i nepřímé péče o klientky v souladu s platnou legislativou pod vedením vedoucí/ho ročníku, odborného pedagogického pracovníka fakulty nebo odborníka z praxe v daném zdravotnickém zařízení.Výkony prováděné na odborné praxi a všechny odborné aktivity s odbornou praxí spojené jsou zaznamenávány do "Záznamníku výkonů a jiných odborných aktivit v perioperační péči".Náplní odborné praxe je:Organizace a řízení na pracovištích perioperační péče.Péče o zdravotnické prostředky na pracovišti centrální sterilizace a pracovištích perioperační péče.

Získané způsobilosti

Studující zvládá jednotlivé úkony všech fází sterilizace a péče o zdravotnické prostředky užívané v perioperační péči, zná a provádí práci obíhající porodní asistentky na operačním sále.

Literatura

Katalogy chirurgických nástrojů a dalších zdravotnických prostředků. "Záznamník výkonů a jiných odborných aktivit v perioperační péči". NANDA International. Ošetřovatelské diagnózy definice a klasifikace: 2012-2014. Praha: Grada Publishing, 2013. MAREČKOVÁ, J. Ošetřovatelské diagnózy v NANDA doménách. Praha : Grada Publishing, 2006.

Požadavky

Splnění povinné 100% účasti na odborné praxi.Splnění stanovených výkonů. Zpracování zadané písemné práce.

Garant

PhDr. Magda Taliánová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Magda Taliánová, Ph.D.