Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Perioperační péče I. (KPZ / P7PP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPZ / P7PP1 - Perioperační péče I., Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Perioperační péče - úvod do problematiky.Vzdělání porodní asistentky v perioperační péči.Kompetence role porodní asistentky v perioperační péči.Umístění, prostorové uspořádání, stavebně-technické vybavení operačního traktu.Organizace, struktura, provoz pracovišť a personální zajištění v perioperační péči.Efektivita provozu operačního traktu.Zdraví a bezpečí pacienta a personálu v perioperační péči.Hygiena, mikrobiologie a epidemiologie v perioperační péči, manipulace s odpadem, třídy čistoty.Nozokomiální a profesionální nákazy.Kategorie zdravotnických pracovníků v perioperační péči, chirurgický tým.Právní odpovědnost v perioperační péči, zákonné normy k požadavkům v perioperační péči.Přístrojové vybavení v perioperační péči.Perioperační bezpečnostní proces - praktický nácvik.Bariérové ošetřovací techniky.Hodnotící a měřicí škály v perioperační péči.

Získané způsobilosti

Studující samostatně provádí základní a specializované úkony na pracovištích perioperační péče. Studující se orientuje a správně aplikuje zásady asepse a antisepse při své práci, orientuje se v manipulaci s veškerým vybavením a prostorovým uspořádáním pracovišť perioperační péče.

Literatura

ZEMAN M., KRŠKA Z. Chirurgická propedeutika. 3. přeprac. vyd. Praha: Grada Publishing, 2011. JEDLIČKOVÁ I. a kol. Ošetřovatelská perioperační péče. 1. vyd. Brno: NCO NZO, 2012. WENDSCHE P., POKORNÁ A., ŠTEFKOVÁ I. Perioperační ošetřovatelská péče. 1. vyd. Praha: Galen, 2012. WICHSOVÁ J., PŘIKRYL P. a kol. Sestra a perioperační péče. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 2013. KRŠKA Z. a kol. Techniky a technologie v chirurgických oborech. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 2011. SCHUMPELICK V. Chirurgie - stručný atlas operací a výkonů. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 2013. JANÍKOVÁ E., ZELENÍKOVÁ R. Ošetřovatelská péče v chirurgii. 1.vyd. Praha: Grada Publishing, 2013. SKALICKÁ H. a kol. Předoperační vyšetření. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 2007.

Požadavky

Splnění povinné 50% účasti na přednáškách.Splnění povinné 80 % aktivní účasti na cvičeních.Písemná zkouška.

Garant

PhDr. Magda Taliánová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Lucie SobotkováPhDr. Magda Taliánová, Ph.D.Mgr. Lucie SobotkováPhDr. Magda Taliánová, Ph.D.