Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe individuální (KPZ / P8PIP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPZ / P8PIP - Odborná praxe individuální, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Ošetřovatelská péče formou ošetřovatelského procesu o ženy v perioperační péči.Použití NANDA domén v diagnostické fázi ošetřovatelského procesu.Management bolesti.Péče o výživu klientky (nutriční screening).Edukace klientek ve všech fázích perioperační péče.Organizace a řízení na pracovištích perioperační péče.Péče o zdravotnické prostředky na pracovišti centrální sterilizace a pracovištích perioperační péče.Plnění povinností obíhající setry na operačním sále.Manipulace s instrumentáriem a instrumentování u všech základních výkonů a postupů na gynekologicko-porodnických operačních sálech.

Získané způsobilosti

V průběhu individuální praxe se studující zaměřuje na prohlubování odborných dovedností v perioperační péči a plnění stanovených výkonů. Rovněž se zaměřuje na získávání informací a potřebných podkladů a údajů pro diplomovou práci dle odborného zaměření práce. Vše průběžně konzultuje s vedoucím diplomové práce a vedoucí ročníku.

Literatura

Katalogy chirurgických nástrojů a dalších zdravotnických prostředků. "Záznamník výkonů a jiných odborných aktivit v perioperační péči". NANDA International. Ošetřovatelské diagnózy definice a klasifikace: 2012-2014. Praha: Grada, 2013. MAREČKOVÁ J. Ošetřovatelské diagnózy v NANDA doménách. 1. vyd. Praha: Grada, 2006.

Požadavky

Splnění povinné 100% účasti na odborné praxi.Splnění stanovených výkonů.Zpracování zadané písemné práce.Student má povinnost splnit předmět před zápisem do dalšího ročníku.Individuální praxe podmiňuje zápis předmětu P9OPP.

Garant

PhDr. Magda Taliánová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Magda Taliánová, Ph.D.