Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Patologie v žen. lékařství - vyš. metody (KPZ / P9PZL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPZ / P9PZL - Patologie v žen. lékařství - vyš. metody, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Opakování základů ultrazvukové diagnostiky.Normální sonografický nález na uteru, ováriu a vagíně.Ultrazvuková diagnostika - tumory a cysty vnitřních pohlavních orgánů.Sonografie v perioperační péči.Vyšetření močového rezidua.Vyšetření volné tekutiny.Vyšetřovací metody v urogynekologii.Sonografie v perioperační péči - praktikum.Ošetřovatelská péče v urogynekologické ambulanci - praktikum.Ošetřovatelská péče u vyšetření a perioperačního zajištění močových cest - nácvik asistence.

Získané způsobilosti

Studující se orientuje v základní ultrazvukové diagnostice patologií ženského reprodukčního systému. Studující asistuje při diagnostických metodách v urogynekologii.

Literatura

KOBILKOVÁ, J. a kol. Gynekologická cytodiagnostika. 2. vyd. Praha : Galén, 119 s., 2006. HOFER, M. Kurz sonografie. Praha : Grada Publishing, 2005. MOTLÍK, K.; ŽIVNÝ, J. Patologie v ženském lékařství. Praha : Grada Publishing, 2001. HALAŠKA, M. Urogynekologie. Praha : Galén, 2004. CIBULA, D.; PETRUŽELKA, L. a kol. Onkogynekologie. 1. vyd. Praha : Grada Publishing, 616 s., 2009.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na přednáškách.Splnění stanoveného počtu vyučovacích hodin praktických cvičení (lze započíst pouze 15% omluvené absence).Splnění písemného testu nebo ústní zkoušky dle rozhodnutí garanta předmětu.

Garant

MUDr. Michaela Zbořilová

Vyučující

Dr. med. Germund HenselMUDr. Michaela ZbořilováDr. med. Germund HenselMUDr. Michaela Zbořilová