Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Specializovaná perioperační péče (KPZ / P9SPE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPZ / P9SPE - Specializovaná perioperační péče, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Endoskopie v gynekologii.Laparoskopie.Laparoskopická robotizace.Hysteroskopie.Náhlé příhody břišní (NPB) v gynekologii.Konzervativní a radikální operativa v onkologické gynekologii.Operační výkony v urogynekologii.Stentování ureteru.Operační výkony pro poruchu statiky dna pánevního.Operační výkony v léčbě neplodnosti a při asistované reprodukci.Chirurgická léčba v těhotenství.Operace v souvislosti s těhotenstvím.Operace v souvislosti s porodem.Komplikace a reoperace v gynekologii a porodnictví.

Získané způsobilosti

Studující zná všechny typy operačních výkonů prováděných jako součást léčby gynekologicky nemocných a těhotných žen.

Literatura

ROHEN, J. W. a kol. Anatomie člověka - Fotografický atlas systematické a topografické anatomie. 1. vyd. Praha: Triton, 532 s., 2008. ČIHÁK, R. Anatomie 1. 2. vyd. Praha : Grada Publishing, 497 s., 2001. ČIHÁK, R. Anatomie 2. 2. vyd. Praha : Grada Publishing, 488 s., 2002. ČIHÁK, R. Anatomie 3. 2. vyd. Praha : Grada Publishing, 673 s., 2004. ROB, L.; MARTAN, A.; CITTERBART, K. Gynekologie. Praha : Galén, 2008. HOLUB, Z.; KUŽEL, D. a kol. Minimálně invazivní operace v gynekologii. Praha : Grada Publishing, 2005. DOLEŽAL, A. a kol. Porodnické operace. Praha : Grada Publishing, 2007. ČECH, E. Porodnictví. Praha : Grada Publishing, 2006. CIBULA, D. a kol. Abdominální hysterektomie v anatomických souvislostech. Praha : Grada, 2008. PLATZER, W. Atlas topografické anatomie. Praha : Grada Publishing, 1996. MÁRA, M.; HOLUB, Z. a kol. Děložní myomy. Praha : Grada Publishing, 2009. MACKŮ, F. Kompendium gynekologických operací. Praha : Grada, 1995. CIBULA, D. a kol. Onkogynekologie. Praha : Grada Publishing, 2009. KOLAŘÍK, D.; HALAŠKA, M.; FEYEREISL, J. Repetitorium gynekologie. Praha : Maxdorf, 2008. HALAŠKA, M. Urogynekologie. Praha : Galén, 2004.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na přednáškách.Splnění stanoveného počtu vyučovacích hodin praktických cvičení (lze započíst pouze 15% omluvené absence).Splnění písemného testu nebo ústní zkoušky dle rozhodnutí garanta předmětu.

Garant

doc. MUDr. Milan Košťál, CSc.

Vyučující

MUDr. Ondřej BrychDr. med. Germund Henseldoc. MUDr. Milan Košťál, CSc.MUDr. Michaela Zbořilová