Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět AJ pro akademické účely I (JC / EEAP7)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JC / EEAP7 - AJ pro akademické účely I, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti se v anglickém jazyce soustředí naakademický projev v prezentaci jako jednu z forem komunikace,principy rétoriky,identifikaci typu prezentace a publika,soulad obsahu a formy jazykového projevu,volbu rejstříku a funkčního jazyka se zřetelem k odbornému kontextu,adekvátní využití podpůrných materiálů vizuálního/audiovizuálního charakteru,neverbální komunikaci a další komunikační aspekty vztažené k interkulturnímu kontextu (kulturní dimenze a jejich následná reflexe v komunikaci, praktické případové studie).Standardizovaný didaktický test měřící úroveň osvojení obsahu předmětu.

Získané způsobilosti

Úspěšné absolvování předmětu umožní studentům kvalitní přípravu ke studiu anglicky psaných pramenů pro zpracování svých bakalářských prací, zvýší jejich připravenost komunikovat anglicky s cílovým publikem různých kultur a připraví je k prezentaci své bakalářské práce či jejích částí v angličtině.

Literatura

Hofstede, G. Cultures and Organizations. Software of the Mind. McGraw Hill, 1997. Hindle, T. Making Presentations. Dorling Kindersley Ltd, 1998. Trompenaars, F., Hampden-Turner, Ch.: . Riding the Wales of the Culture. Nicholas Brealey Publishing, 1997.

Požadavky

Záverečná prezentace v angličtině na zadané téma.Finální hodnocení bude uděleno na základě práce studenta s konkrétními standardizovanými testovacími materiály.

Garant

Ing. Andrea Koblížková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Andrea Koblížková, Ph.D.