Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět AJ pro akademické účely II (JC / EEAP8)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JC / EEAP8 - AJ pro akademické účely II, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti se v anglickém jazyce soustředí na akademický projev v prezentaci jako jednu z forem komunikace ? principy rétoriky, identifikaci typu prezentace a publika, soulad obsahu a formy jazykového projevu, volbu rejstříku a funkčního jazyka se zřetelem k odbornému kontextu, adekvátní využití podpůrných materiálů vizuálního/audiovizuálního charakteru, neverbální komunikaci a další komunikační aspekty vztažené k interkulturnímu kontextu (kulturní dimenze a jejich následná reflexe v komunikaci, praktické případové studie).

Získané způsobilosti

Úspěšné absolvování předmětu umožní studentům kvalitní přípravu ke studiu anglicky psaných pramenů pro zpracování svých bakalářských prací, zvýší jejich připravenost komunikovat anglicky s cílovým publikem různých kultur a připraví je k prezentaci své bakalářské práce či jejích částí v angličtině.

Literatura

Hofstede, G. Cultures and Organizations. Software of the Mind. McGraw Hill, 1997. Hindle, T. Making Presentations. Dorling Kindersley Ltd, 1998. Trompenaars, F., Hampden-Turner, Ch.: . Riding the Wales of the Culture. Nicholas Brealey Publishing, 1997.

Požadavky

Záverečná prezentace v angličtině na zadané téma

Garant

Ing. Andrea Koblížková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Andrea Koblížková, Ph.D.