Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina pro ekonomy - B1+ (JC / EKNEF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JC / EKNEF - Němčina pro ekonomy - B1+, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Bürokommunikation.Berufliche Fortbildung: Kurse und Seminare.Informationen über Unternehmen und Produkt.Rund um die Firma (Firmenpräsentation).Rechtsformen der Unternehmen.Das Marketing.Der Produktionsfaktor Arbeit, Workaholics.Die Arbeitslosigkeit.Messeplatz Deutschland.Úspěšné vypracování zadaných úkolů během semestru.Absolvování písemného záverečného testu( čtení a poslech s porozuměním, gramatický a lexikální close-test, psaný projev).Standardizovaná závěrečná jazyková zkouška skládající se z písemné části a reflektující rovněž specifickou znalost jazyka relevantní k profesním potřebám studenta.

Získané způsobilosti

Uživatel porozumí složitějším textům a dokáže se souvisle v hlavních rysech vyjádřit ke konkrétním námětům z oboru a vysvětlit stanovisko k problémům. Umí sestavit jasný podrobný text na dané téma a efektivně zaujímat postoje v komunikačních situacích.

Literatura

Becker, Braunert, Eisfeld. Dialog Beruf 1. Max Hueber Verlag, 85737 Ismaning, Deutschland, 1997. ISBN 3-19-001590-2.Berglová, Eva; Formánková, Eva; Mašek, Miroslav. Moderní gramatika němčiny. Fraus, Plzeň, 2002. Höppnerová, Věra; Kernerová, Jaroslava. Němčina v hospodářství. 2001. Bürger, J. Česko-německý hospodářský slovník.Wirtschaftswörterbuch Tschechisch-Deutsch. Fraus, Praha, 1998. Sachs, Rudolf. Deutsche Handelskorrespondenz-neu. Hueber Verlag, Ismaning, 2001. ISBN 3190016623.Herring, A., Matussek, M. Geschäftskommunikation. Schreiben und Telefonieren. Hueber Verlag, Ismaning, 1996. Krause, W. Geschäftskontakte. Langenscheidt, 1991. Conlin, C. Unternehmen Deutsch, Kurs- und Arbeitsbuch, Klett 1995. Kelz, Heinrich P. Wirtschaftliche Landeskunde der Bundesrepublik Deutschland. Inter Nationes, Bonn, 2000.

Požadavky

Aktivní účast v e-learningovém kurzu v Moodlu s minimální úspěšností 60% včetně odevzdání všech e-learningových korespondečních úloh.Finální hodnocení bude uděleno na základě práce studenta s konkrétními standardizovanými testovacími materiály.

Garant

Mgr. Šárka Zikešová

Vyučující

Mgr. Šárka Zikešová