Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ruština pro ekonomy - B1+ (JC / EKREF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JC / EKREF - Ruština pro ekonomy - B1+, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obchodní jednání.Finanční a bankovní operace v zahraničním obchodu.Mezinárodní pojištění a pojišťovací společnosti v RF.Žádost o místo, životopis, inzerát, odpovcěď na inzerát, konkurzní pohovor.

Získané způsobilosti

Náplň kurzu je koncipována tak, aby navazovala na získané jazykové dovednosti z předmětu EKR1 s cílem dosažení jazykové úrovně B1. Člověk na této úrovni je schopen vést rozhovor s rodilým mluvčím, vysvětlit názor nebo zaujmout stanovisko. Rozumí hlavním myšlenkám složitějších textů s konkrétními i abstraktními tématy a může vést diskuzi ve svém oboru.

Literatura

Mrověcová, Ljuba. Obchodní ruština. Brno, 2007. ISBN 978-80-251-1598-5.Anfilov, Hutarová. Dialogy obchodního jednání v ruštině. VŠE, Praha, 1999. Kozlova, T. Dogovorilis, Fraus. Fraus, Plzeň, 2004. Fozikoš, A. Reálie rusky mluvících zemí. Leda, Praha, 2002. Celerová, J. Ruský jazyk v podnikání. Ústí nad Labem, 2000. Tahovská, L. Ruština poslechem. Leda, Praha, 2004. Csiriková, M. Ruština v praxi. Leda, Praha, 2002.

Požadavky

Překlad odborného textu z ruštiny do češtiny v rozsahu 1-2 stran, písemné reusmé tohoto textu /cca 10 řádků/, vypracování glosáře, odevzdat týden před zkouškou (v tištěné podobě).Úspěšné absolvování písemné zkoušky, která se skládá ze čtyř částí:čtení s porozuměním (četba odborného textu s různými variantami úkolů)close test (tzv. doplňování gramatických/lexikálních jevů do textu buď s nabídkou nebo dlevlastní volby)písemný projev (dle zadaných instrukcí - dopis obchodní korespondence, e-mail)poslechMin. úspěšnost 60% z každé dílčí části.

Garant

Mgr. Radka Švadláková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Radka Švadláková, Ph.D.