Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět AJ pro akademické účely - B2 (JC / EPAIV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JC / EPAIV - AJ pro akademické účely - B2, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti se v anglickém jazyce soustředí najazykovou pragmatiku,akademický projev v prezentaci jako jednu z forem komunikace,principy rétoriky,identifikaci typu prezentace a publika,soulad obsahu a formy jazykového projevu,volbu rejstříku a funkčního jazyka se zřetelem k odbornému kontextu,adekvátní využití podpůrných materiálů vizuálního/audiovizuálního charakteru,neverbální komunikaci a další komunikační aspekty vztažené k interkulturnímu kontextu (kulturní dimenze a jejich následná reflexe v komunikaci, praktické případové studie).

Získané způsobilosti

Úspěšné absolvování předmětu umožní studentům kvalitní přípravu ke studiu anglicky psaných pramenů pro zpracování svých bakalářských prací, zvýší jejich připravenost komunikovat anglicky s cílovým publikem různých kultur a připraví je k prezentaci své bakalářské práce či jejích částí v angličtině.

Literatura

Hofstede, G. Cultures and Organizations. Software of the Mind. McGraw Hill, 1997. Hindle, T. Making Presentations. Dorling Kindersley Ltd, 1998. F. Trompenaars, Ch.Hampden-Turner. Riding the Waves of Culture. Nocholas Brealey London. Richard D. Lewis. When cultures collide. London Nocholas Brealey, 2006. ISBN 978-1-904838-02-9.

Požadavky

Záverečná prezentace v angličtině na zadané téma.

Garant

Ing. Andrea Koblížková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Andrea Koblížková, Ph.D.