Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina pro ekonomy III - A2+ (JC / EPN5S)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JC / EPN5S - Němčina pro ekonomy III - A2+, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Jména, čísla, data, fakta (popis cesty, firmy, charakteristiky osob, organizace práce).Ucházení se o místo (pojištění, práce s inzeráty, telefonování).Denní a týdenní plán (časové údaje, plánování cesty, termínů).Na pracovišti.Vše kolem počítače (části PC, práce s programy, návody, poruchy).Nové zaměstnání (představení se, poděkování, smalltalk).Sumativní písemný test obsahující standardizované testové položky relevantní k obsahu předmětu.

Získané způsobilosti

V rámci jednosemestrální výuky je student schopen komunikovat o běžných i profesních tématech, je schopen pracovat s odborným textem, interpretovat hlavní myšlenky a zaujmout stanovisko k dané problematice. Dokáže se aktivně dorozumět během situací, které ho mohou potkat při cestě do jazykové oblasti, jejíž jazyk se učí.

Literatura

Becker, Braunert, Eisfeld. Dialog Beruf 1. Hueber Verlag, 2000. Becker, Braunert, Schlenker. Unternehmen Deutsch, Grundkurs, Lehr- und Arbeitsbuch. Klett Verlag, Stuttgart, 2004. Nekovářová, A., Flieger, D. Alltagssprache Deutsch. Fraus, Plzeň, 2003. Guenat, G.,Hartmann, P. Deutsch für das Berufsleben B1, Kurs- und Übungsbuch. Ernst Klett Verlag, Stuttgart, 2010. Kelz, H.P. Wirtschaftliche Landeskunde der Bundesrepublik Deutschland. Inter Natioes, 2000.

Požadavky

Úspěšné vypracování zadaných úkolů během semestru.Absolvování zápočtu písemnou formou ( čtení a poslech s porozuměním, gramatický a lexikální close-test).Min. úspěšnost: 60%.Samostudium moodle-kurzu - 6 modulů za semestr.Práce s Mahara - e-portfoliem - prezentace.Formát závěrečného hodnocení bude pokrývat veškeré relevantní jazykové prostředky a řečové dovednosti osvojené v rámci předmětu a bude se opírat o standardizované testovací materiály.

Garant

Mgr. Ilona Bourová

Vyučující

Mgr. Ilona BourováMgr. Šárka Zikešová