Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina pro ekonomy - B1 (JC / EPNEE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JC / EPNEE - Němčina pro ekonomy - B1, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Představení se, zaučování se ve firmě.Zaměstnání v Německu: studium němčiny, ucházení se o pracovní místo, vstupní pohovor.Běžný pracovní den ve firmě: komunikace, spolupráce, nečekané události.Plánování a sjednávání termínů.Potřeby trhu.Oběh peněz.Ceny.Konzum.Banky.Standardizovaná závěrečná jazyková zkouška skládající se z písemné i ústní části a reflektující rovněž specifickou znalost jazyka relevantní k profesním potřebám studenta.

Získané způsobilosti

Náplň kurzu je koncipována tak, aby navazovala na získané jazykové dovednosti ze středoškolského studia, přičemž se předpokládá jazyková úroveň B1 dle Evropského referenčního rámce. Student je schopen komunikovat v běžných tématech, dokáže aktivně mluvit během situací, které ho mohou potkat při cestě do jazykové oblasti, jejíž jazyk se učí.

Literatura

Becker, N.; Braunert,J.; Eisfeld, K. H. Dialog Beruf 2. Ismaning, Deutschland, 2002. ISBN 3-19-001591-0.Höppnerová, E., Kernerová, J. Němčina v hospodářství. Ekopress, Praha, 2001. Becker, Braunert, Eisfeld. Dialog Beruf 1. Hueber Verlag, 2000. Krause, W. Geschäftskontakte. Langenscheidt, 1991. Berglová, E., Formánková, E., Mašek, M. Moderní gramatika němčiny. Fraus, Plzeň, 2002. Conlin, C. Unternehmen Deutsch. Klett Verlag, München, 1995. Becker, Norbert; Braunert, Jörg; Schlenker, Wolfram. Unternehmen Deutsch, Grundkurs, Lehr- und Arbeitsbuch. Klett Verlag, Stuttgart, 2005. Kelz, Heinrich, P. Wirtschaftliche Landeskunde der Bundesrepublik Deutschland. Inter Nationes, 2000.

Požadavky

Aktivní účast v e-learningovém kurzu v Moodlu s minimální úspěšností 60% včetně odevzdání všech e-learningových korespondečních úloh.70% aktivní účast v kontaktní výuce.Formát závěrečného hodnocení bude pokrývat veškeré relevantní jazykové prostředky a řečové dovednosti osvojené v rámci předmětu a bude se opírat o standardizované testovací materiály.

Garant

Mgr. Šárka Zikešová

Vyučující

Mgr. Šárka Zikešová