Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina pro ekonomy - B1+ (JC / EPNEF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JC / EPNEF - Němčina pro ekonomy - B1+, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tematické okruhy kurzu:Neu im Betrieb (Geschäftsbriefe).Mit Geräten arbeiten.Bürokommunikation.Berufliche Fortbildung: Kurse und Seminare.Informationen über Unternehmen und Produkt.Rund um die Firma (Firmenpräsentation).Rechtsformen der Unternehmen.Das Marketing.Der Produktionsfaktor Arbeit, Workaholics.Die Arbeitslosigkeit.Messeplatz Deutschland.Standardizovaná závěrečná jazyková zkouška skládající se z písemné i ústní části a reflektující rovněž specifickou znalost jazyka relevantní k profesním potřebám studenta.

Získané způsobilosti

Kurz navazuje na získané specifické jazykové znalosti a dovednosti z předmětu EPN1. Klade si za cíl dosažení jazykové úrovně B1. Uživatel na této úrovni je schopen vést rozhovor s rodilým mluvčím, vysvětlit názor nebo zaujmout stanovisko. Rozumí podstatě složitějších textů s konkrétními i abstrahujícími tématy a může vést diskuzi ve svém oboru.

Literatura

Becker, N.; Braunert,J.; Eisfeld, K. H. Dialog Beruf 2. Ismaning, Deutschland, 2002. ISBN 3-19-001591-0.Höppnerová, E., Kernerová, J. Němčina v hospodářství. Ekopress, Praha, 2001. Hassel, U. Deutsch im Beruf, Wirtschaft. Arbeitsbuch 1, 2. Kolen, 1995. Sachs, R. Deutsche Handelskorespondenz. Hueber, 2001. Hering, A., Matussek, M. Geschaeftskommunikation. Schreiben und Telefonieren. Ismaning, 1996. Krause, W. Geschäftskontakte. Langenscheidt, 1991. Brueggemann, W., Hemberger, K. Testfragen Wirtschaftsdeutsch. Muenchen, 1993. Conlin, C. Unternehmen Deutsch. Klett Verlag, München, 1995. Kelz, Heinrich, P. Wirtschaftliche Landeskunde der Bundesrepublik Deutschland. Inter Nationes, 2000.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:Prezentace firmy, produktu; aktivní účast v e-learningovém kurzu v Moodlu s minimální úspěšností 60% včetně odevzdání všech e-learningových korespondečních úloh.Aktivní 70% účast v kontaktní výuce.Požadavky ke zkoušce:Prokázání komunikativních a jazykových dovedností v rozhovoru na zadané odborné téma.Formát závěrečného hodnocení bude pokrývat veškeré relevatní jazykové prostředky a řečové dovednosti osvojené v rámci předmětu a bude se opírat o standardizované testovací materiály.

Garant

Mgr. Šárka Zikešová

Vyučující

Mgr. Šárka Zikešová