Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina pro ekonomy - B2 (JC / EPNEG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JC / EPNEG - Němčina pro ekonomy - B2, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Internet a svět počítačů.Pracovní team a pracovní procesy.Nákup a prodej (marketing, zakázky).Na veletrhu (příprava, účast, představení výrobků, firmy, uzavírání smluv).Export- Import.Pracovní nabídky, hledání zaměstnání (CV, motivační dopis, rozhovory ve firmě, šance uchazeče).Reálie německy mluvících zemí.Standardizovaná závěrečná jazyková zkouška skládající se z písemné části i ústní části a reflektující rovněž specifickou znalost jazyka relevantní k profesním potřebám studenta.

Získané způsobilosti

V rámci jednosemestrální výuky je student schopen prezentovat hlavní myšlenky písemnou i ústní formou k dané problematice a může vést diskuzi ve svém oboru. Na této úrovni může napsat podrobné texty z širší oblasti konverzačních a odborných témat.

Literatura

Braunert, J., Schlenker, W. Unternehmen Deutsch, Aufbaukurs, Lehr- und Arbeitsbuch. Klett Verlag, Stuttgart, 2005. Nekovářová, A., Flieger, D. Alltagssprache Deutsch. Fraus, Plzeň, 2003. Becker, Braunert, Eisfeld. Dialog Beruf 1. Hueber Verlag, 2000. Becker, Braunert, Eisfeld. Dialog Beruf 2. Hueber Verlag, 2000. Kelz, H.P. Wirtschaftliche Landeskunde der Bundesrepublik Deutschland. Inter Nationes, 2000.

Požadavky

Úspěšné vypracování zadaných úkolů během semestru.Absolvování zkoušky písemnou formou ( čtení a poslech s porozuměním, gramatický a lexikální close-test).Min. úspěšnost: 60%.Samostudium moodle-kurzu - 6 modulů za semestr.V rámci závěrečného testování bude ověřována míra dosažení úrovně jazykové kompetence studenta prostřednictvím využití standardizovaných testovacích materiálů.

Garant

Mgr. Ilona Bourová

Vyučující

Mgr. Ilona BourováMgr. Šárka Zikešová