Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Německá konverzace B1+ (JC / EPNKU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JC / EPNKU - Německá konverzace B1+, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obraz Německa.Reklama a marketing.Svět počítačů. Internet. Webové stránky a rešerše.Konzum a společnost. Schopping.Nabídka zaměstnání. Životopis. Přijímací pohovor.Služby. (bankovnictví,gastronomie,turismus).Práce s časopisy a autentickými materiály (Deutsch perfekt, Deutsche Welle).Complex language exam based on the standardized testing materials and including both the receptive and the productive language skills.

Získané způsobilosti

Student je schopen komunikovat o běžných a profesních tématech, dokáže se aktivně dorozumět v situacích, které ho mohou potkat při cestě do jazykové oblasti, jejíž jazyk se učí. Vede rozhovor s rodilým mluvčím, dokáže vysvětlit názor nebo zaujmout stanovisko, srovnat výhody a nevýhody. Umí pracovat s obtížnějším textem a interpretovat hlavní myšlenky a může vést diskuzi k danému tématu.

Literatura

Nekovářová, A., Fliegler, D. Alltagssprache Deutsch. Fraus, 2003. Autorenkol. Aspekte, Mittelstufe Deutsch. Langenscheidt, 2006. Autorenkollektiv. Das Testbuch Wirtschaftsdeutsch, Training WiDaf. Langenscheidt, 2000. Sachs, R. Deutsche Handelskorrespondenz Neu. Hueber, 2001. Berglová, E. Jazyková obchodní průprava (Deutsch im Berufsleben). Fraus, 2004. Buhlmann R., Fearns A., Gaspardo N. Präsentieren und Verhandeln. Poltext Warschau, 2003. Perlmann-Balme, M. und Kol. Themen neu - Zertifikatsband. Hueber Verlag, 2002. Braunert, J., Schlenker, W. Unternehmen Deutsch, Aufbaukurs, Lehr- und Arbeitsbuch. Klett Verlag, Stuttgart, 2005. Gaidosch, U., Mueller, Ch. Zur Orientierung, Deutschland in 30 Stunden. Hueber Verlag, 2006.

Požadavky

Úspěšné vypracování zadaných úkolů během semestru.Absolvování zkoušky písemnou formou ( čtení a poslech s porozuměním, gramatický a lexikální close-test).Test vychází z náplně kurzu v průběhu daného semestru. Min. úspěšnost je 60%.V případě zájmu je možné vykonat mezinárodní zkoušku z německého jazyka - ÖSD. V rámci závěrečného testování bude ověřována míra dosažení úrovně jazykové kompetence studenta prostřednictvím využití standardizovaných testovacích materiálů.

Garant

Mgr. Ilona Bourová

Vyučující

Mgr. Ilona Bourová