Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ruština pro ekonomy - B1 (JC / EPREE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JC / EPREE - Ruština pro ekonomy - B1, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Česko-ruské obchodní kontakty.Sociokulturní adaptace v ruském prostředí.Prostředky rychlé komunikace v komerční sféře.Úřední a obchodní korespondence.Výstavy, veletrhy.Prezentace firmy.

Získané způsobilosti

Náplň kurzu je koncipována tak, aby navazovala na získané jazykové dovednosti ze středoškolského studia, přičemž se předpokládá jazyková úroveň B1 dle Evropského referenčního rámce. Student je schopen komunikovat v běžných tématech, dokáže aktivně mluvit během situací, které ho mohou potkat při cestě do jazykové oblasti, jejíž jazyk se učí.

Literatura

Mrověcová, Ljuba. Obchodní ruština. Brno, 2007. ISBN 978-80-251-1598-5.Kozlova, T. Dogovorilis. Fraus, Plzeň, 2002. Dlouhá, Oxana. Odborné texty a cvičení z ruského jazyka. PA, Praha, 1995. Horváthová, M. Ruská korespondence a jednání. Ekopress, Praha, 2001. Barnet, V. Ruština pro pokročilé. Leda, Praha, 2003. Pařízková, Š. Ruština pro začátečníky a samouky. Dolní Ředice, 2004. Csiriková, M. Ruština v praxi. Leda, Praha, 2002.

Požadavky

Odevzdání domácích prací prostřednictvím platformy Moodle.Účast ve videokonferenci.Vytvoření 2 stran v platformě Mahara.Úspěšné složení testu minimálně na 60%.

Garant

Mgr. Radka Švadláková, Ph.D.

Vyučující

Laura MovsesyanMgr. Radka Švadláková, Ph.D.