Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ruština pro ekonomy - B1+ (JC / EPREF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JC / EPREF - Ruština pro ekonomy - B1+, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obchodní jednání.Finanční a bankovní operace v zahraničním obchodu.Mezinárodní pojištění a pojišťovací společnosti v RF.Žádost o místo, životopis, inzerát, odpovcěď na inzerát, konkurzní pohovor.

Získané způsobilosti

Náplň kurzu je koncipována tak, aby navazovala na získané jazykové dovednosti z předmětu EPR1 s cílem dosažení jazykové úrovně B2. Člověk na této úrovni je schopen vést rozhovor s rodilým mluvčím, vysvětlit názor nebo zaujmout stanovisko. Rozumí hlavním myšlenkám složitějších textů s konkrétními i abstraktními tématy a může vést diskuzi ve svém oboru.

Literatura

Mrověcová, Ljuba. Obchodní ruština. Brno, 2007. ISBN 978-80-251-1598-5.Anfilov, Hutarová. Dialogy obchodního jednání v ruštině. VŠE, Praha, 1999. Kozlova, T. Dogovorilis. Fraus, Plzeň, 2004. Dlouhá, Oxana. Odborné texty a cvičení z ruského jazyka. PA, Praha, 1995. Celerová, J. Ruský jazyk v podnikání. Ústí nad Labem, 2000. Barnet, V. Ruština pro pokročilé. Leda, Praha, 2003. Csiriková, M. Ruština v praxi. Leda, Praha, 2002. Vysloužilová, E. Ruština v praxi. Leda, Praha, 2002.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:V letním semestru bude zápočet udělen na základě úspěšně absolvovaného písemného testu, který bude zaměřen na zvládnutí gramatických struktur a lexikálních jevů. Zápočtový test využívá různých forem testování např. přiřazování česko-ruskýchekvivalentů, doplňování, tvoření synonym/antonym, překlad aj.Min. úspěšnost je 60%.Termín konání zápočtového testu bude koncem semestru zveřejněn na STAGu.Vytvoření posteru a umístění v platformě Mahara.Účast ve videkonferenci.Požadavky ke zkoušce: Překlad odborného textu z ruštiny do češtiny v rozsahu 1-2 stran, písemné reusmé tohoto textu /cca 10 řádků/, vypracování glosáře, odevzdat týden před ústní zkouškou (v tištěné podobě). U ústní zkoušky přednést hlavní myšlenky odborného textu a zodpovědět doplňující otázkyk dané problematice.Prezentace komunikativních schopností na dané studijní téma, viz sylaby zimního a semestru.

Garant

Mgr. Radka Švadláková, Ph.D.

Vyučující

Laura MovsesyanMgr. Radka Švadláková, Ph.D.