Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina pro informatiku III - B1+ (JC / IPA9K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JC / IPA9K - Angličtina pro informatiku III - B1+, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

People in computing.Chatting and video conferencing.Social English.Cultural awareness.Recent developments in IT.E-commerce.Style - clarity and emphasis.Style - politeness and softening.The future of IT.Developing an argument.Linking words in an argument.Intelligent homes.Writing a paper using formal academic language.Final test based on the standardized test items. (Závěrečný test založený na standardizovaných testových položkách.)

Získané způsobilosti

Student dále rozvíjí svou jazykovou kompetenci získanou předchozím studiem, a to s důrazem na argumentaci, účinnou společenskou promluvu a jazykové povědomí. Při vedení konverzace dokáže využívat strategii spolupráce a při tvorbě složitých textů umí výstižně postihnout vztahy mezi myšlenkami. Tyto způsobilosti dovede efektivně využívat v oblasti obecného i odborného jazyka. Cílovou výstupní úrovní kurzu je B1+.Modul Úvod do akademického psaní - formální jazyk: student je schopen aplikovat získané poznatky a dovednosti na vlastní písemnou produkci. Dokáže napsat referát v angličtině na aktuální téma z oboru svého studia s použitím formálního jazyka.

Literatura

Glendinning, E.H.; McEwan, J.:. Oxford English for Information Technology. Oxford, 2002. ISBN 0-19-457492-X.Emmerson, P. Business English Handbook. Macmillan Education, 2007. ISBN 978-1-4050-8603-5.Redston, C., Cunningham, G. Face2Face Upper-Intermediate. null. CUP, 2007. ISBN 9780521603379.

Požadavky

1) Písemný referát na aktuální téma z oboru (400-600 slov) včetně glosáře s 5-10 odbornými termíny nebo výrazy. Referát musí splňovat požadavky na žánry akademického psaní. 2)Ústní prezentace (cca 10 minut) na téma referátu. V rámci závěrečného testování bude ověřována míra dosažení úrovně jazykové kompetence studenta prostřednictvím využití standardizovaných testovacích materiálů.

Garant

PhDr. Jitka Hloušková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Markéta DenksteinováPhDr. Jitka Hloušková, Ph.D.