Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina II - A1+ (JC / UPN2Q)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JC / UPN2Q - Němčina II - A1+, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Berufe - Povolání a všední den. Způsobová slovesa, přivlastňovací zájmena a zápor kein (4.p.).2. Berlin sehen - Berlin, orientace ve městě, exkurze. Předložky se 4. a 3. p.3. Ferien und Urlaub - Prázdniny a dovolená. Minulý čas pravidelných a nepravidelných sloves (perfektum).4. Essen und Trinken - Potraviny. Nakupování. Stravovací zvyklosti. Tázací zájmeno welch-, stupňování: vile, gut, gern.5. Kleidung und Wetter - Móda, nákup oblečení, počasí. Přídavná jména ve 4.p., ukazovací zájmena, neosobní zájmeno es.6. Körper und Gesundheit - Lidské tělo a sport. U lékaře. Rozkazovací způsob, osobní zájmena ve 4.p.7. Sumativní písemný test obsahující standardizované testové položky relevantní k obsahu předmětu.

Získané způsobilosti

Student je schopen porozumět základním frázím a umět je aktivně používat. Mluvčí na této úrovni dokáže sám sebe představit a zeptat se na informace základního osobního rázu. V případě pomalé a zřetelné konverzace dokáže jednoduše aktivně komunikovat.

Literatura

Funk, H., Kuhn, Ch., Demme, S. Studio d, A1, Kurs- und Übungsbuch. Fraus, 2005. časopis Deutsch perfekt. Berglová, E., Formánková, E., Mašek, M. Moderní gramatika němčiny. Fraus, Plzeň, 2003.

Požadavky

Zápočet bude udělen na základě úspěšně absolvovaného písemného testu, který bude zaměřen na zvládnutí gramatických struktur a lexikálních jevů. Min. úspěšnost je 60%.

Garant

Mgr. Ilona Bourová

Vyučující

Mgr. Ilona BourováMgr. Šárka Zikešová