Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina VI - B1+ (JC / UPN2U)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JC / UPN2U - Němčina VI - B1+, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Lidé dnes. Skloňování přídavných jmen.Vzdělávání. Učení. Počítače ano či ne? Slovesa.Konzum dnes. Reklama. Reklamace. Konjunktiv II.Povolání, výběr, tipy, CV a pohovor. Slovesa s předložkami.Obraz Německa. Reálie. Trpný rod.Práce s autentickými materiály (Deutsch perfekt, Deutsche Welle).Sumativní písemný test obsahující standardizované testové položky relevantní k obsahu předmětu.Součástí kurzu je možná příprava na mezinárodní zkoušku z NJ.

Získané způsobilosti

Student je schopen se dorozumět ústně i písemně v každodenních situacích. Umí popsat své potřeby a bezprostřední okolí. Píše jednoduché, ale souvislé texty o tématech, která zná nebo která ho zajímají. Dokáže odůvodňovat své názory nebo plány. Cílovou úrovní kurzu je B1+.

Literatura

Koithan, U., Schmitz, H., Sieber, T. Aspekte, Mittelstufe Deutsch. Langenscheidt, 2007. časopis "deutsch perfekt", autentické materiály. Haupenthal, T., Kolocová, V., Pittnerová, L. Fertigkeitstraining B1, Übungsbuch, Deutsch als Fremdsprache. Berglová, E., Formánková, E., Mašek, M. Moderní gramatika němčiny. Fraus, Plzeň, 2003.

Požadavky

Povinná minimální 60% docházka v průběhu semestru.Zápočet bude udělen na základě úspěšně absolvovaného písemného testu, který bude zaměřen na zvládnutí gramatických struktur a lexikálních jevů. Test vychází z náplně kurzu v průběhu daného semestru. Min. úspěšnost je 60%.V rámci závěrečného testování bude ověřována míra dosažení úrovně jazykové kompetence studenta prostřednictvím využití standardizovaných testovacích materiálů.V případě zájmu je možné vykonat mezinárodní zkoušku z německého jazyka - ÖSD.

Garant

Mgr. Ilona Bourová

Vyučující

Mgr. Ilona BourováMgr. Šárka Zikešová