Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina - A1 (JC / UPNUA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JC / UPNUA - Němčina - A1, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Café d - Kavárna d. Nápojový lístek, telefonní seznam, účet. Číslovky, osobní zájmena a slovesa, věta oznamovací, věta tázací, časování sloves v přítomném čase.2. Im Sprachkurs - V jazykovém kurzu. Podstatná jména v jednotném a množném čísle. Člen určitý a neurčitý. Záporné zájmeno kein.3. Städte, Länder, Sprachen - Města, země, jazyky. Minulý čas slovesa sein. Doplňovací a zjišťovací otázka.4. Menschen und Häuser - Lidé a bydlení. Přivlastňovací zájmena v 1.p., přídavná jména ve větě.5. Termine - Termíny a schůzky. Tázací věty s wann, předložky s časovými údaji, zápor s částicí nicht, minulý čas slovesa haben.6. Orientierung - Orientace ve městě. Předložky se 3.p., řadové číslovky.7. Sumativní písemný test obsahující standardizované testové položky relevantní k obsahu předmětu.

Získané způsobilosti

Student je schopen porozumět základním frázím a umět je aktivně používat. Mluvčí na této úrovni dokáže sám sebe představit a zeptat se na informace základního osobního rázu. V případě pomalé a zřetelné konverzace dokáže jednoduše aktivně komunikovat.

Literatura

Funk, H., Kuhn, Ch., Demme, S. Studio d, A1, Kurs- und Übungsbuch. Fraus, 2005. Berglová, E., Formánková, E., Mašek, M. Moderní gramatika němčiny. Fraus, Plzeň, 2003.

Požadavky

Úspěšné vypracování zadaných úkolů během semestru.Absolvování zkoušky písemnou formou ( čtení s porozuměním, gramatický a lexikální close-test).Min. úspěšnost: 60%. Aktivní tvorba studentského Mahara ePortfolia.

Garant

Mgr. Šárka Zikešová

Vyučující

Mgr. Ilona BourováMgr. Markéta UrbánkováMgr. Šárka Zikešová