Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina - A1+ (JC / UPNUB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JC / UPNUB - Němčina - A1+, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Berufe - Povolání a všední den. Způsobová slovesa, přivlastňovací zájmena a zápor kein (4.p.).2. Berlin sehen - Berlin, orientace ve městě, exkurze. Předložky se 4. a 3. p.3. Ferien und Urlaub - Prázdniny a dovolená. Minulý čas pravidelných a nepravidelných sloves (perfektum).4. Essen und Trinken - Potraviny. Nakupování. Stravovací zvyklosti. Tázací zájmeno welch-, stupňování: vile, gut, gern.5. Kleidung und Wetter - Móda, nákup oblečení, počasí. Přídavná jména ve 4.p., ukazovací zájmena, neosobní zájmeno es.6. Körper und Gesundheit - Lidské tělo a sport. U lékaře. Rozkazovací způsob, osobní zájmena ve 4.p.7. Sumativní písemný test obsahující standardizované testové položky relevantní k obsahu předmětu.

Získané způsobilosti

Student je schopen porozumět základním frázím a umět je aktivně používat. Mluvčí na této úrovni dokáže sám sebe představit a zeptat se na informace základního osobního rázu. V případě pomalé a zřetelné konverzace dokáže jednoduše aktivně komunikovat.

Literatura

Funk, H., Kuhn, Ch., Demme, S. Studio d, A1, Kurs- und Übungsbuch. Fraus, 2005. časopis Deutsch perfekt. Berglová, E., Formánková, E., Mašek, M. Moderní gramatika němčiny. Fraus, Plzeň, 2003.

Požadavky

Úspěšné vypracování zadaných úkolů během semestru.Absolvování zkoušky písemnou formou ( čtení s porozuměním, gramatický a lexikální close-test).Min. úspěšnost: 60%.

Garant

Mgr. Ilona Bourová

Vyučující

Mgr. Ilona BourováMgr. Šárka Zikešová