Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ruština I - A1 (JC / UPR1A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JC / UPR1A - Ruština I - A1, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Ruská abeceda (azbuka).Seznámení se.Moje rodina.Kamarádi. Hoby.Škola.

Získané způsobilosti

Student je schopen porozumět základním frázím a umět je aktivně používat. Mluvčí na této úrovni dokáže sám sebe představit a zeptat se na informace základního osobního rázu. V případě pomalé a zřetelné konverzace dokáže jednoduše aktivně komunikovat.

Literatura

Orlova, N. Klass 1. Praha, 2010. ISBN 978-80-7397-032-1.Nekolová, V. Ruština nejen pro samouky. Havlíčkův Brod, 2002. ISBN 80-85927-96-9.Tahovská, L. Ruština poslechem. Leda, Praha, 2004. Pařízková, Š. Ruština pro začátečníky a samouky. Dolní Ředice, 2002. Vysloužilová, E. Ruština v praxi. Leda, Praha, 2002.

Požadavky

Zápočet bude udělen na základě úspěšně absolvovaného písemného testu, který bude zaměřen na zvládnutí gramatických struktur a lexikálních jevů. Zápočtový test využívá různých forem testování např. přiřazování česko-ruských ekvivalentů, doplňování, tvoření synonym/antonym, překlad aj.Min. úspěšnost je 60%.

Garant

Mgr. Radka Švadláková, Ph.D.

Vyučující

Laura MovsesyanMgr. Radka Švadláková, Ph.D.