Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Alternativní pohybové aktivity 2 (KTS / APA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / APA2 - Alternativní pohybové aktivity 2, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvodní hodina, BOZP, seznámení.Psychomotorické a seznamovací hry.Rozvoj rytmických schopností - spojení hudby a cvičení.Skupinové hry - základy: ringo a indiaca.Práce s vlastním tělem - jednotlivci, dvojice.Základy hry - boccia / pravidla, základní hody,../.Boccia - vlastní hra družstev.Kondični cvičení - jednoduchý kruhový trenink s využitím sportovního náčiní.Vyučovací jednotka s fyzioterapeuty z léčebny v Luži Košumberku.Základy úpolových her.Úpolové hry ve dvojicích bez náčiní i s náčiním.Soutěživé hry dvojic a družstev - překážková dráha.Rozvoj koordinace ve dvojcích a skupinách - využití speciálních balančních pomůcek.Základy míčových her - činnosti dvojic / přihrávky,podání../Základy míčových her - ve skupině / vybíjená, bumbácbal,.../Práce s vlastním tělem - základy jógy, powerjógy,..Kondiční cvičení - jednoduchý kruhový trenink s využitím sportovního náčiní.Úpolové hry a cvičení ve dvojicích.

Získané způsobilosti

Studenti se v průběhu semestru seznámí a naučí základní dovednosti ke zvládnutí alternativních pohybových aktivit. Naučí se správným a vhodným způsobem pracovat se svým tělem, získají nové poznatky a pohybové dovednosti.

Literatura

KUDLÁČEK, M., VYSKOČIL, T. Integrace - jiná cesta II. Olomouc, 2010. STRUSOVÁ, O., NOVOTNÁ, J. Metoda Ludmily Mojžíšové. Praha, 2007. ZIMMEROVÁ, R. Netradiční sportovní činnosti. Praha, 2001. BLAHUTKOVÁ, M. Psychomotorika. Brno, 2007. KOPECKÝ, M. Zdravotní tělesná výchova. Olomouc, 2010.

Požadavky

Vyplnění vstupního dotazníku. 85% aktivní účasti v hodinách. Další konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.

Garant

Mgr. Ivana Molková

Vyučující

Mgr. Tomáš Macas, Ph.D.Mgr. Ivana Molková