Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Alternativní sporty v přírodě 1 (KTS / ASP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / ASP1 - Alternativní sporty v přírodě 1, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

BOZP, vstupní diagnostika studentů, jízda na veslařském trenažéru.Pravidla pohybu, povely, názvosloví, jízda na veslařském trenažéru.Pravidla držení rovnováhy na lodi, jízda po jednom, kolmení - plošení vesla.Nácvik výšky dotahu a hloubky vyjmutí vesla.Jízda po jednom, cvičení zaměřené na veslování střídavě jednou a druho rukou.Jízda po jednom, cvičení na různou délku jízdy na slajdu.Jízda v posádce, zaveslování, vyjmutí vesla.

Získané způsobilosti

Studenti se v průběhu semestru seznámí a naučí základní dovednosti ke zvládnutí techniky veslování na gigových nebo standardních veslařských lodích. Naučí se správným a vhodným způsobem ovládat veslařskou loď zvládat jízdu v posádce s párovými a nepárovými vesly.

Literatura

KUDLÁČEK, M., VYSKOČIL, T. Integrace - jiná cesta II. Olomouc, 2010. STRUSOVÁ, O., NOVOTNÁ, J. Metoda Ludmily Mojžíšové. Praha, 2007. ZIMMEROVÁ, R. Netradiční sportovní činnosti. Praha, 2001. BLAHUTKOVÁ, M. Psychomotorika. Brno, 2007. KOPECKÝ, M. Zdravotní tělesná výchova. Olomouc, 2010.

Požadavky

Aktivní účast ve cvičení. Docházka 85%.

Garant

Mgr. Tomáš Macas, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Lenka DoležalováMgr. Tomáš Macas, Ph.D.Mgr. Pavla Procházková